{ "title": "Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Salçalı", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/bulgur-pilavi-nasil-yapilir-salcali.jpg", "date": "21.01.2024 20:25:48", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Bulgur pilavı nasıl yapılır salçalı; Bulgur pilavı şüphesiz en yararlı besin kaynaklarından olan bir buğdaygillerdendir. Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında listenin en başında gelen salçalı bulgur pilavı aynı zamanda yöresel lezzetlerimizdendir. Birçok çeşit yemeğini yapar ve çok severiz. Salçasız da yapabilirsiniz. Soğuk kış günlerinde sıcacık bir pilav gibisi yok. Annelerimizin yaptığı o güzel bulgur pilavlarının tadını bilirsiniz. Bu tarifle o tadı yakalamak sizin elinizde. Ailenizle yapacağınız ister öğlen ister aksam yemeğinizi bu lezzetli ve sağlıklı tarifle renklendirebilirsiniz. Kısa bir zaman içinde, az zahmetle harikalar yaratabilirsiniz. Aynı zamanda çocuklarımıza güvenle verebileceğimiz vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir yemek tarifi. Salça ve bulgurun müthiş uyumuna sizde şahit olun. Vereceğim tarifi kaçırmadan hemen bir yere not alın ve en kısa zamanda hemen tadın. Sabırsızlanan okuyucular için fazla uzatmadan tarife başlayalım.

Salçalı bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavı yapacağınız derin bir tavaya önce yağınızı eritin. İçine soğanları isterseniz halka isterseniz yemeklik doğranmış şekilde tavanıza atıp pembeleşinceye kadar çevirin. Ondan sonra içine halka şeklinde veya küp-küp doğradığımız yeşil biberleri ilave edip karıştırmaya devam edin. Kavrulurken siz domatesleri rendelemeye başlayın. Rendeledikten sonra domatesleri içine atıp 1-2 dk karıştırdıktan sonra salçayı ekleyin. Salçasını ezip güzel bir sos elde ettikten sonra suyunu koyup kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra bulguru ilave edin ve kapağını kapatın. Bu işlemi suyunu koymadan önce sosu kavururken içine bulguru ekleyip beraber kavurup ondan sonra sıcak suyu ekleyerek de pişirebilirsiniz. Tamamen tercihe göre, damak tadınıza hangisi uyuyorsa öyle yapın. Altının çok harlı olmamasına dikkat edin. Orta ayar bir ateşte pişirmeniz yeterli olacaktır. Yaklaşık 20-25 dk pişirdikten sonra ocağınızın altını kapatın ve pilavınızı yaklaşık 20-25 dk dinlendirin. Yanına bir salata ve cacık ile sıcak servis yapın. Bulgur pilavı nasıl yapılır salçalı hakkında size bilgi aktardık.

Afiyet olsun.
" } ] }