{ "title": "Domatesli Salçalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/domatesli-salcali-bulur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 00:32:31", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Domatesli salçalı bulgur pilavı, genel anlamda mutfaklardaki eşsiz değeri olan bulgurun yerini alacak başka bir besin yoktur. Bulgur ile yapılan yaklaşık sayamayacağımız kadar lezzetli yemekler yapılarak sofralarda şenlikler olur. Domatesli salçalı bulgur pilavını sevmeyen yoktur, yapılırken bile kokusundan gelen lezzetler insanın iştahını açmaya yeter. Bulgurun her türlü yemeği yapılması ve bereketli olması severek tüketilmesi ayrıca vitamin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde bulunan A vitamini B12 vitaminleri açısından zengindir. Bulgurun ham maddesi olan buğday içinde bulunan karbonhidrat sayesinde bulgur yiyen kişilerin hemen acıkmadığını görürsünüz. Birçok kişilerin ekonomik açısından düşünülürse bulgurun geleneksel bir yiyecek olduğunu anlamalıyız.

Tabii ki enerji açısından ise zayıf ve güçsüz olan özellikle çocuklara yedirilmelidir. Ayrıca domatesli salçalı bulgur pilavı tek başına yenen bir yemekte olabilir ya da sulu bir yemeğin yanına yapacağınız lezzetli bir pilav türü de olabilir. Vücutta oluşan direnci arttırma etkisine sahip olan bulgurun çocuklara fazla yedirilmesinin zararı yoktur. Bulgur içinde ayrıca bulunan B1 vitamini sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktadır. Küçükten, büyüğe, hamileden, çocuğa varana kadar her yaş grubunun bulgur ve çeşitlerini tüketmeleri sağlıkları açısından oldukça faydalıdır. Bu sebepten dolayı bilinçli olan anneler çocuklarının sağlığı için bulguru sevdirmelidir. Bilinmelidir ki diyetisyenler tarafından bulgur kısıtlanmaz sadece miktar olarak tüketilir.

Domatesli salçalı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Domatesli salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

4 adet olan kuru soğanı soyalım ve yıkayıp tencereye doğrayalım. Üzerine 2 adet olan sivri biberleri yıkayıp aynı tencere içinde olan kuru soğanın üzerine biberleri doğrayalım. 3 adet olan domatesleri yıkayıp soyalım, onları da tencere içinde olan soğan ve biberin üzerine doğrayalım. Üzerine bir yemek kaşığı salçayı ekleyip, yarım fincan yağı üzerine dökerek tencerenin altını yakalım. Güzelce malzemeler iyice kavrulmalıdır ve erimelidir. Kaynayıp pişen malzemelerin üzerine 3 su bardağı suyu dökerek ve tuzunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım. Kaynayınca 3 su bardağı pilavlık bulguru dökelim domatesli salçalı bulgur pilavının altını kısalım. Pişmesine yakın tam suyunu çekmeden pilava bakalım çok az suyu kalınca altını kapatalım ve üzerini temiz havlu kâğıt peçete ile kapatıp demlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat demlenen eşsiz pilavınızın tadına doyamayacaksınız.

Afiyet olsun.
" } ] }