{ "title": "Düdüklüde Salçalı Biftek", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/duduklude-salcali-biftek.JPG", "date": "20.01.2024 11:23:37", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Düdüklüde salçalı biftek: Düdüklüde salçalı biftek, harikulade bir tat dayanılmaz bir lezzettir. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz. Biftek tadı kırmızı et tatlarının çok daha üzerindedir ve çok daha kıymetlidir. Düdüklüde salçalı biftek lezzeti yanı sıra besin değeri oldukça yüksek olan bir yemektir. Hemen hemen hiç kimsenin reddedemeyeceği bir tada sahiptir. Düdüklüde salçalı biftek genellikle özel günlerde ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Marifetli hanımların misafir alımlarında da yapılan düdüklüde salçalı biftek misafirlerden tam not alımına fayda sağlayacaktır. Biftek içeriğinde bulundurduğu protein insan sağlığına çok büyük faydalar sağlamaktadır.

Düdüklüde salçalı biftek için gerekli olan malzemeler
Düdüklüde salçalı biftek nasıl yapılır?

Öncelikle yapışmaz teflon tava üzerine tereyağını alarak eritin. Sonrasında biftekleri önlü arkalı 2 şer dakika yağ içerisinde kızartın. Bu işlem bifteklerin mühürlenme işlemidir. Bunun için bifteklerin renginin dönmesi yeterlidir. Sonrasında biftekleri düdüklü tencereye tek tek yerleştirin. Düdüklü tencere tabanına su veya yağ koymadan biftekleri sıralayın. Biftekler düdüklü tencerede 2 sıra yer kaplamaktadır. Sonrasında domatesleri rendeleyin ve bifteklerin üzerine dökün. Salçayı suyla iyice karıştırdıktan sonra salçalı suyu da bifteğin üzerine dökün. Dövülmüş sarımsağı ve arpacık soğanlarını da düdüklü tencereye koyduktan sonra işlem bitmiştir. Burada önemli olan yapılan sosun bifteklerin üzerini tamamen kapatmasıdır. Böylelikle çok daha lezzetli bir tat alacaktır. Tüm işlemler bittikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın tencerenin düdüğü çaldığından itibaren 20 dakika daha pişirin. Sonra kapağını açıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişmemişse 10 dakika daha pişirebilirsiniz. Düdüklüde salçalı bifteğiniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }