{ "title": "Fırında Salçalı Biftek", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/firinda-salcali-biftek.jpg", "date": "19.01.2024 00:17:18", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Salçalı Biftek, biftek herkesin severek tükettiği bir et çeşididir. Genellikle her bölgede et olmadan yemek yapılmaz, hatta kendi yörelerine ait olarak farklı tatlarda et yemekleri bile mevcut olmaktadır. Aşırı et tüketimi sağlık açısından sıkıntılar yaratabileceğinden dolayı mutlaka kararında tüketilmelidir. Çünkü kırmızı et protein kaynağı olduğu için aşırı tüketimde birtakım sorunlara yol açabilmektedir. Biftek etini istediğiniz her şekilde pişirebilirsiniz. Her pişirme tekniği biftek etine çok ayrı bir lezzet vermektedir. Herkesin damak lezzeti farklı olduğu için biftek etini farklı pişirme tekniklerinde tercih etmektedirler. Yapımı ve pişirme süresi açısından ideal olan bu yemeği akşam yemeğinde ailenize ve sevdiğiniz dostlarınız için hazırlayıp keyifli sohbetler yaparken bu lezzetli yemeğinde tadını çıkarabilirsiniz. Biftek yaparken en çok dikkat edilmesi gereken husus doğru marine malzemelerinin kullanılması ve etin mutlaka bir gün süre ile dinlendirilmesidir. Eğer bu şekilde hazırlarsanız fırında pişirdiğiniz salçalı biftek etleri çok daha lezzetli olmaktadır.

Fırında Salçalı Biftek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sosu için
Marinesi için
Fırında Salçalı Bifteğin Nasıl Yapılır?

Öncelikle biftekleri marine etmek için geniş bir kabın içerisine sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra birkaç parçaya bölerek kabın içine atın. Daha sonra sirke ve zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra biftekleri içerisine atın ve iyice harmanlayın. Biftekler marine edildikten sonra 1 gece buzdolabında dinlendirilmelidir. Eğer zamanınız yok ise sadece 4-5 saat dinlendirilmesi yeterli gelecektir. Marinede dinlenmiş olan biftekleri kendi yağı ile kızgın olan tavanın içine atın ve 2-3 dakika olmak üzere hem önü hem de arkasını mühürleyin. Ardından salçayı su ekleyerek sulandıralım. Kızgın tavada mühürlediğimiz biftekleri fırın tepsisinin içerisine alalım ve salçalı suyu üzerine gezdirelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiberi bifteklerin üzerine serpelim. Ardından tepsinin kapağını kapatın, eğer kapağı yok ise alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz. Önceden derecede ısıtılan fırında takriben, saat kadar pişirelim. Arada bir mutlaka bifteklerin pişip pişmediğine bakılmalıdır. Eğer ihtiyaç görülür ise kısa bir süre daha pişirilebilir. Fırında pişen salçalı bifteği servis tabağına almadan önce tavanın içerisine tereyağı ile sıvı yağdan bir miktar koyduktan sonra sarımsakları kalın şeritler halinde doğrayıp ilave edelim. Ardından kekiği ekleyip 3-5 dakika çevirdikten sonra bifteği servis tabağın alalım ve üzerine sostan dökerek servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }