{ "title": "Fırında Salçalı Ekmek", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/firinda-salcali-ekmek.jpg", "date": "20.01.2024 08:34:03", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fırında salçalı ekmek, Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarında birçok kişi tarafından sevilerek yenmektedir. Sabah kahvaltılarında değişiklik amaçlı yapılan fırında salçalı ekmek leziz bir tada sahiptir. Aile fertlerinin severek tükettikleri fırında salçalı ekmek dünden kalan ekmekle de yapılmaktadır. Hatta fırında salçalı ekmek bayat ekmeklerle yapıldığında hem ekmeğin bayatlığını alır hem de ekmeğe muhteşem bir tat verir. Özellikle çocukların kahvaltıda severek yedikleri fırında salçalı ekmek peynir ve çay eşliğinde yendiği zaman lezzetini iyice arttırmaktadır. Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarına misafir davet edildiğinde de ev sahibi için güzel bir sunun seçeneğidir. Fırında salçalı ekmek kişinin güzel bir kahvaltı geçirmesine fayda sağlamaktadır.

Fırında salçalı ekmek için gerekli malzemeler
Fırında salçalı ekmek nasıl yapılır?

Ekmek dilimlerini yağlı kâğıt üzerine sererek dizin. Ekmek üzerine tereyağı sürün. Sonra bir kap içerisinde salçayı yumurtayı ve yoğurdu iyice karıştırın. Bir taraftan da maydanozları ince ince kıyarak doğrayın. Maydanozlar doğrandıktan sonra salça yoğurt ve yumurta karışımı üzerine ekleyin. Tekrar çırparak iyice özleşmesini sağlayın. Kap içerisindeki karışım sos haline geldiğinde içerisine kekik, kırmızı pul biber, karabiber ve çok az tut ekleyin. Baharatlardan sonra birkaç kez daha çırpın ve ekmekleri bu karışıma bulayın. Yapılan sosu ekmeğin her yerine sürerek ekmeği kapatın. Soslanmış ekmekleri önceden 180 derece ısınmış fırına sürün ve 15 dakika pişmesini bekleyin. Fırında salçalı ekmek piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis edebilirsiniz. Fırında salçalı ekmek sıcak servis edilmelidir.

Afiyet olsun.
" } ] }