{ "title": "Fırında Salçalı Makarna", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/firinda-salcali-makarna.jpg", "date": "18.01.2024 23:16:39", "author": "ESRA TOPAL", "article": [ { "article": "
Fırında Salçalı Makarna, makarna severler için değişiklik arayanlara bulunmaz nimet niteliğindedir. Özellikle tarifini görünce öğrencilerin zengin yemek menüsü arasında sayılacak fırında salçalı makarnanın malzemelerini tedarik etmek de oldukça kolaydır. Fırında yapılan makarna olduğundan makarnayı seçerken iri taneli büyük makarna olması gerekmektedir. Fırında makarna tekrar pişeceğinden makarnanın çok fazla haşlanmaması gerekmektedir. Diğer bir püf noktası olarak da beşamel sos hazırlarken sosun çok koyu veya sulu olmaması gerekmektedir.

Fırında Salçalı Makarnanın Malzemeleri
Beşamel Sos için
Üzeri için
Fırında Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?

İri taneli özellikle büyük yüksük makarna çeşidini derin ve tencerenin ortasına kadar az yağlı suda haşlayalım. Hafif diri olacak şekilde makarnayı süzelim. Üzerine soğuk su tutalım böylece sıcaklıkla yapışmalarını engellemiş olalım.

Makarnalar haşlanırken orta büyüklükte bir tavada küçük küçük doğranmış domates, soğan ve biberleri az yağda kavuralım. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyelim. Suyunu çok çekmeden ocağı kapatalım ve haşlanmış makarnaya karıştıralım. Bu karışım bir kenarda dururken başka bir küçük tencerede yağı tavaya ilave edelim. Unu da ilave edelim ve kokusu çıkana kadar unu kavuralım. Sütü yavaş yavaş topaklanmayacak şekilde ilave edelim ve ardından tuza ekleyelim. Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım.

Orta büyüklükte bir borcama önce beşamel sosun yarısını yayalım, üzerine domatesli makarnayı dökelim. Sonrasında diğer kalan beşamel sosu makarnanın üzerine gezdirelim ve rendelenmiş kaşarları da sosun üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişirelim. Bıçak ile börek dilimi keser gibi keselim ve servis yapalım. Fırında Salçalı Makarna hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }