{ "title": "Fırında Salçalı Patates", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/firinda-salcali-patates.jpg", "date": "19.01.2024 20:01:14", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Salçalı Patates, patates hemen her mutfakta en sık olarak tüketilen besin maddesinden birisidir. Her yaştan herkesin severek yediği patates özellikle nişasta bakımından zengin olduğu için sağlığımıza katkı sağlamaktadır. Ancak her besin maddesinde olduğu gibi patatesi de yeterli miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Sadece nişasta değil hem vitamin hem de mineraller açısında zengindir. En çok patates kızartması tüketilirken bunun yanı sıra piyazı, fırında, yemeği başka yemeklerin içerisinde, garnitür içinde ve meze olarak patates kullanılmaktadır. İçerdiği nişasta açısından oldukça besleyici ve tok tutucu özelliği dışında ishal rahatsızlığında çoğunlukla haşlanmış patates önerilmektedir. Fırında yapılan patates üzerine hazırlanan sos ile çok daha lezzetli olmaktadır. Hem yapımı hem de pişme süresi oldukça kısa olan fırında patates akşam yemeklerinde sofranızda yerini alabilir. Ayrıca gün içinde öğün atlatmak içinde fırında salçalı patatesi hazırlayabilirsiniz.

Fırında Salçalı Patates İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Fırında Salçalı Patatesin Nasıl Yapılır?

İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım, yıkadıktan sonra birazcık iri olacak şekilde küp gibi doğrayalım. Ardından geniş bir kabın içerisine doğranmış olan patatesleri ilave edelim. Üzerine biber salçasını, tuzunu, kekiğini, kırmızı pul biberi ve zeytinyağını ilave ettikten sonra malzemelerin hepsinin karışması için iyice harmanlayalım. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serelim ve hazırladığımız salçalı patatesleri dökelim. Eşit olarak tepsinin içine yaydıktan sonra önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak 50 dakika kadar pişirelim. Fırında salçalı patatesi sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }