{ "title": "Kıymalı Salçalı Makarna", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/kiymali-salcali-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 10:36:42", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kıymalı salçalı makarna: Kıymalı salçalı makarna sevilerek yenen bir yemek türüdür. Makarna kıymalı ve salçalı hali ile çok daha fazla tercih edilmektedir. Makarna ve kıymanın birbirine lezzet verdiği reddedilemeyecek bir yemektir. Makarna sade haliyle de tüketilebilmektedir.

Kıymalı salçalı makarna için gerekli olan malzemeler
Kıymalı salçalı makarna nasıl yapılır?

Öncelikle makarnayı orta boy bir tencere içerisine bir miktar tuz atarak sade suda pişene kadar haşlayın. Pişen makarnanın suyunu süzün. Sonrasında başka orta boy bir tencere içerisinde sıvı yağ ve kıymayı kavurun. Üzerine domates salçası ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Sonrasında salçanın altını kapatıp üzerine domates rendeleyin. İyice kavrulan kıyma, salça ve domates haşlanan ve hazırda bekleyen makarnanın üzerine dökülerek makarnayı karıştırın. Bu arada makarnanın altını yakın ve birkaç dakikada sosu ile pişirin. Bu esnada maydanozları ince ince kıyarak doğrayın ve makarna içine ilave edin. Baharatları da ekledikten sonra makarnanın altını kapatın. Kıymalı salçalı makarna hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }