{ "title": "Salçalı Biftek", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-biftek.jpg", "date": "19.01.2024 02:47:01", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Salçalı Biftek; Sofralarımızın vazgeçilmez ve lezzet katan yiyeceklerden biri kuşkusuz ettir. Dilimlenmiş et çeşitlerinden biri olan bifteği sulu ve yumuşak kurutmadan pişirmenin bazı püf noktalarına vardır ve iyi bir biftek yemek için bu hususa dikkat etmek gerekir. Pişirme şeklini tarif etmeden önce kasaptan et satın alırken ne istediğinizi bilmelisiniz. Et satın alırken, ızgaralık etler olan kontrfile, antrikot, pirzola ya da bonfile gibi yağsız etleri tercih edin. Dilimlenmiş dana etini (Biftek) asla kasabınıza dövdürmeyin. Bu işlem etin bütün suyunu salmasına ve sertleşmesine neden olacaktır. Dövmek yerine kasabınızdan sizin için uygun incelikte dilimlemesini isteyiniz. Et kızartmak için en uygun tavalar günümüzde döküm tavalardır. Isıyı her tarafa eşit ve dengeli bir biçimde dağıtan döküm tavalar kullanıldıkça ete kendine has ayrı bir aroma vermektedir. Döküm tavanız yoksa kalın tabanlı çelik bir tavada kullanabilirsiniz.