{ "title": "Salçalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-bulgur-pilavi(2).jpg", "date": "21.01.2024 01:03:44", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Salçalı bulgur pilavı, Bulgur Türk mutfağında fazlasıyla tüketilen bir besindir. Doğurucu ve besleyici özelliğinden dolayı bulguru hem başlı başına bir yemek olarak hem de birçok yemeğin içerisinde kullanmaktayız. Bulgur ile birbirinden lezzetli köfteler, kısırlar, dolmalar veya pilavlar hazırlayıp tüketebiliriz. Bulgur ile birçok çeşit pilav yapabiliriz. Bunlardan biri de salçalı bulgur pilavıdır.

Salçalı bulgur pilavı yaparken dilediğimiz kadar malzemeler ekleyerek daha besleyici ve lezzetli bir hale getirebiliriz. Örneğin et veya sebze gibi besinlerden faydalanabiliriz. Ayrıca salçalı bulgur pilavı gün içerisinde yemek yapmaya fırsat bulamayanlar ve çalışan bayanlar için de oldukça pratik bir yemek çeşididir. Ayrıca bir kâse yoğurt eşliğinde çocuklarımızın tüketmesini sağladığımızda onların gelişimine de fayda sağlamış olacaktır. Öğrenci olup annesinin dizinin dibinden yeni ayrılanlar için daha önce salçalı bulgur pilavı denemeyenler için enfes bir lezzetin tarifini paylaşıyorum dilerseniz deneyerek akşam yemek masalarınızda sizlerde nefis bir lezzet sunabilirsiniz. Bunun için tarife harfiyen uymanız yeterli olacaktır.

Salçalı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Salçası bulgur pilavı için derin bir pilav tavasının içerisine Sıvı yağı ve tereyağı ekliyoruz. Daha sonra içerisine küp-küp doğradığımız kuru soğanları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip soğanla birlikte kavurduktan sonra ince ince kıydığımız biberleri ekleyip bir miktar daha kavurup içerisine domates ve biber salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından kabuğunu soyup küp-küp doğradığımız domatesleri ekleyip üzerine tuz, karabiber, pul biber, kimyon ekleyerek bir miktar karıştırıyoruz. Daha sonra bir güzel yıkayıp suyunu iyice süzdüğümüz pilavlık bulguru ekliyoruz. Eklediğimiz bulgurun sosu ile bir miktar kavrulmasını sağladıktan sonra miktarını belirttiğimiz kadar sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pilav kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra suyunu çekerek pişen salçalı bulgur pilavınıocaktan indirip yaklaşık 15-20 dakika dinlendirdikten sonra cacık veya ayran eşliğinde servis yapabiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }