{ "title": "Salçalı Cevizli Kahvaltılık", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-cevizli-kahvaltilik.jpg", "date": "19.01.2024 22:16:03", "author": "erhan aydar", "article": [ { "article": "
Salçalı Cevizli Kahvaltılık, Kahvaltıda keyifle yenilen özellikle de ekmeğe sürülünce diğer tüm lezzetleri geride bırakan çayın vazgeçilmezi salçalı cevizli kahvaltılık neredeyse ninelerimizden bize kalan bir miras niteliği taşımaktadır. Özellikle de evde hazırlanan biber ve domates salçası ile yapılan bu kahvaltılık daha da lezzetli olmaktadır. Salçalı cevizli kahvaltılık acı biber kullanılarak yapıldığında bazı yörelerde acıka adını almaktadır. Bu yazımla sizler için oldukça lezzetli ve evde kolaylıkla hazırlayarak eşinize çocuklarınıza sunabileceğiniz bir salçalı cevizli kahvaltılık tarifi yazdım. Umarım beğenirsiniz.

Salçalı Cevizli Kahvaltılık İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Salçalı Cevizli Kahvaltılık Nasıl Yapılır?

Salçalı cevizli kahvaltılığı hazırlamak için ilk olarak derin bir kap alınarak içine domates ve biber salçası koyulup, iyice birbirine girecek şekilde karıştırılır. Karıştırma işleminin ardından üzerine ceviz içi, kimyon, karabiber, sarımsak, bayat ekmeğin içi, kekik, tuz, İsteğe göre acı biber ve zeytinyağı ilave edilir. Tüm malzemeler bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Kullanılacak kadarı kâseye alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Not: Malzemeler isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir. Ayrıca, hemen tüketilecek ise isteğe bağlı olarak zeytinyağı konmayabilir. Bunun yanı sıra daha sonra da tüketilecek olması halinde bozulmaması için zeytinyağı koymak gerekmektedir.
" } ] }