{ "title": "Salçalı Çorba", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-corba.jpg", "date": "20.01.2024 07:21:19", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Salçalı çorba; bu çorbanın birçok alternatifi vardır. İçerisine ekleyeceğiniz ana gıdaya göre değişiklik gösterir. Ama kullanılan salçanın biber salçası olması gerekir. Çünkü domates salçası genelde renk vermez sadece damak tadı katan bir salça çeşididir. O yüzdende gerçek bir salçalı çorba tadı için kesinlikle biber salçası kullanılmalıdır. Salçalı çorbaların hepsi pratik ve yapılması kolay olan çorbalardan oluşmaktadır. İçlerinde zor olanlar çok az olduğundan ben sizlere bugün salçaları un çorbasının tarifini vereceğim.

Salçalı çorba malzemeleri
Salçalı çorban nasıl yapılır?

Çorbamızı yaparken dikkat edilecek bir husus var ki un kavrulurken kırmızımsı veya kahverengimsi bir renk alana kadar karıştırılması gerektiğidir. Gelelim salçalı un çorbamızın yapılışına, öncelikle bir tencere içerisine önceden hazırladığımız tereyağı konularak ocak üzerinde eritilene kadar bekledikten sonra içerisine belirttiğimiz miktarda un koyularak sürekli olarak rengi değişinceye kadar karıştırılır. Yani size unun o yanık kokusu gelinceye kadar kavrulması gerekir. Daha sonrasında içerisine domates ve biber salçaları ilave edilerek beraber bir iki karıştırıp özleşmesi sağlandıktan sonra ocaktan alınarak etrafa sıçramaması için kenarda bir yerde içerisine bir su bardağı su ilave edilir. Unun suyun içerisinde topak halde kalmaması için ister el blenderi ile isterseniz de bir robot yardımı ile iyice çırptıktan sonra tekrar ocağın üzerine konur. Ocağın üzerinde daha önceden kettle ile kaynattığımız sudan üç bardak tencereye ilave edilir. Son olarak içerisine taze et suyu, tavuk suyu veya bunların bulyonları eklenir. Arkasından da tuz, karabiber ve kuru nane ilave edilir. Özellikle kuru naneyi bol atmanızı tavsiye ederim lezzetini ve görüntü güzelliğini arttırır. Hepsinin ilave edilmesi ile birkaç tur karıştırıldıktan sonra tenceremizin içerisindeki un salçalı çorbamız bir ki taşım kaynayana kadar ocakta bekletilir. İstenilen çorba kıvamı elde edildi ise artık çorbamız hazır ve afiyet ile içilebilir. Bütün ana yemeklerin önünde kullanabileceğiniz salçalı çorbalar mideyi yemekten önce rahatlatan ve yediklerinizi hazmetmenize yarayan çorba çeşitleridir.

Afiyet olsun.
" } ] }