{ "title": "Salçalı Dana Biftek", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-dana-biftek.jpg", "date": "19.01.2024 07:54:53", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Salçalı dana biftek, çok özel ve leziz bir tattır. Salçalı dana bifteğin de en önemli olan pişirme tekniğidir. Dana bifteği normalde de çok lezzetlidir fakat pişirme sırasında marifetli ellere teslim edilmesi dana bifteği için çok önemlidir. Salçalı dana bifteği vücuda oldukça faydası olan bir yemek türüdür. Özellikle gelişme döneminde olan çocukların öğünlerinde yemesi çocuğun vücudunun gelişmesine fayda sağlayacaktır. Salçalı dana bifteği genellikle özel günlerde ana yemek olarak kullanılmaktadır. Hem doyurucu hem de lezzetlidir görünüm açısından da oldukça iştah kabartıcıdır.

Salçalı dana biftek malzemeleri
Marine sosu için
Salçalı dana biftek nasıl yapılır?

Biftekleri yatırmak için marine sosu nasıl yapılır?

Öncelikle soğan soyulup rendelenir. Sonra soğanın suyu sıkılır ve posası ayıklanır. Bu soğan suyunu dövülmüş sarımsak ile karıştırın. Soğan suyu ve sarımsak karışımına zeytinyağı ve kekikle iyice karıştırın. Sonra 6 tane bifteği sığacak bir kap içerisine koyarak hazırlanan marine sosunu üzerine dökün. İyice karıştırarak harmanladıktan sonra biftekleri buzdolabında 1 saat bu sosla beraber dinlenmeye bırakın.

Marine sosunda 1 saat bekleyen dana bifteklerini buzdolabından çıkarın. Sonra büyük boy bir tava alın ve boşken tavanın altını açın. Ateş harlı olsun. Tava ısındıktan sonra tava dibine tereyağı koyun. Tereyağı eridikten sonra biftek dilimlerini tavaya dizmeye başlayın. Biftekleri 2 dakika kızarttıktan sonra çevirin ve diğer yüzlerini de 2 dakika pişirin. Bifteklerin 2 tarafı da hafif bir şekilde piştikten sonra suyunu bırakacaktır ve kendi suyunda pişecektir. Tavanın kapağını kapatın ve ateşi kısık ayarına getirin. Tava kapağı kapalıyken biftek suyunu salacak ve pişme aşamasında suyunu tekrar çekecektir. Sonra küçük bir kab içerisine domates rendeleyin ve domates salçası ile iyice karıştırın. Sonrasında tüm baharatları ekleyin. 1 buçuk çay bardağı kaynar su karışımın üzerine ekleyin ve salçayı iyice karıştırın. Karışımı etlerin üzerine dökün, hafif ateşte kapağını kapatarak yarım saat pişirin. Yarım saatin sonunda salçalı biftek hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }