{ "title": "Salçalı Erişte", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-eriste.jpg", "date": "20.01.2024 07:04:58", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Salçalı Erişte; Özellikle kış aylarında soğuk olan havalarda lezzetle yiyebileceğiniz bir yemektir. Hele bir de erişteleri kendi yaptığınız taze hamurdan yaparak kullanmak çok da faydalıdır. Güzel bir erişte yemeği için evde yapılacak taze eriştelerden yanayımdır. Çok basit ve kolay olan evde erişte yapımını sizlere anlatarak salçalı erişte yemeği yapmak istiyorum. Beş kilo un on beş adet yumurta bir kilo su, yarım kilo süt ve bir fincan kadar tuz hazırlanarak eriştenin hamuru yoğurularak hazırlanır. İstenilen incelikte açıldıktan sonra belirlediğiniz boyutlarda doğranarak güneşte kurutulur. Kuruma işlemi ile ev yapımı erişteleriniz hazır hale gelir. Artık dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde salçalı erişte yemeğini taze yapılmış ev eriştesi ile yapabilirsiniz.