{ "title": "Salçalı Et", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-et.jpg", "date": "18.01.2024 23:05:09", "author": "ESRA TOPAL", "article": [ { "article": "
Salçalı Et, konusunda en güzel tarif bifteğe yakışmaktadır. Ancak etin güzel olması için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. Bu noktada \"mühürleme\" ismi verilen metotla pamuk gibi yumuşacık lezzetli pişmiş ete kavuşmanız mümkün. Ünlü aşçıların özellikle tercih ettiği bu yöntem ise şu şekildedir. Eti pişireceğiniz tavayı yüksek ateşte iyice kızdırarak etin önünü arkasının iyice kızarmasını sağlıyorsunuz. Bu yönteme mühürleme denilmektedir. Alacağınız eti kasapta kesinlikle dövdürmemeniz gerekmektedir. Güzel bir et yemeği için antrikot et mükemmel bir seçim olacaktır. Eti yemek haline çevirmeden önce kasaptan aldığınız etin önünü arkasını güzelce yağlayalım. İyice ısınan tavada önlü arkalı çevirerek eti güzelce pişirelim. Bu pişme esnasında kesinlikle ete çatal bıçak batırmayalım. Bu işlem etin su kaybetmesine neden olarak kurumasını sağlayacaktır. Şimdi salçalı et konusunda güzel bir tariften bahsedelim.

Salçalı Et Malzemeleri
Salçalı Et'in Nasıl Yapılır?

Öncelikle etin marine sosunu hazırlayalım. Bunun için etlerin sığacağı bir kapta yağ, kekik, sarımsak ve soğan suyu ile karışımı elde edelim. Dana biftekleri marine sosa bulayalım ve buzdolabında 1 saat bekletelim. İyice dinlenmiş olan bifteği süre dolunca etleri buzdolabından çıkaralım. Yayvan geniş bir tavayı ocağın altını iyice yakalım. Tencere iyice ısınınca içine bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edelim ve iyice kızdıralım. Etleri güzelce püf noktalarına dikkat ederek dilimleri tavaya koyalım ve ikişer dakika arkalı önlü güzelce kızartalım ve burada mühürleme işlemini yapalım. Etler iyice kızarınca ateşi kısarak tencerenin kapağını kapatalım. Bu esnada etler sularını salacak ve suları azalmaya başlayacak.

İyice suları azalan etin içine bir bardağın içine salçaları ve baharatları ilave edelim ve bardağın üstünü dolduracak kadar kaynar suda ekleyerek salçanın yoğunluğu azalıncaya kadar kaşıkla karıştıralım. Kaynar suyu etlerin üzerine ekleyelim ve üzerine biraz da zeytinyağı gezdirerek tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim. Etin pişip pişmediğini bu esnada ufak bir çatal yardımıyla kontrol edelim ve piştiğine emin olduğumuzda altını kapatalım. Yanında patates püresi ve pirinç pilavı ile ikram edilmesi servis önerimizdir.

Afiyet Olsun.
" } ] }