{ "title": "Salçalı Kıymalı Makarna", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-kiymali-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 05:10:20", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Salçalı Kıymalı Makarna, oldukça besleyici ve çok lezzetli olan salçalı kıymalı makarna sunumu ile de hem şık hem de çok gösterişli olan yemeklerden birisidir. Özellikle dışarıda çalışan hanımlar akşam yemeklerinde oldukça zorlanırlar. Salçalı kıymalı makarna yapımı oldukça pratik ve çok hızlı pişen bir yemek olduğu için toplam 20 dakika içerisinde akşam yemeğiniz hazır hale gelir. Makarna en sık çocuklar tarafından tüketilen bir yemektir. Genellikle pek çok kişi salçalı kıymalı makarnayı ana yemek olarak görmezler, fakat bir tabak yediğiniz zaman sizi tıka basa doyurur. Makarna yüksek oranda karbonhidrat içeren bir besin maddesi olduğu için aşırı tüketimlerde kolaylıkla kilo alınmasına yol açabilmektedir. Salçalı kıymalı makarnanın üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurtta ilave edebilirsiniz. Bu şekilde hem salçalı kıymalı makarna hem de mantı yemiş gibi hissedebilirsiniz. Özellikle salçalı kıymalı makarnayı mutlaka sıcak olarak tüketin, çünkü yemeğin lezzeti sıcaklığı ile çok daha belli olmaktadır.

Salçalı Kıymalı Makarna İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Salçalı Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine su ve bol tuzu ekledikten sonra ocağın üzerine alalım ve kaynaması için bekleyelim. Ardından su kaynadıktan sonra içerisine makarnayı ilave edelim ve yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlayalım. Makarna haşlanırken bu arada kıymalı sosunu hazırlayalım. Tavanın içerisine ilk önce zeytinyağını koyalım ve ısıtalım. Bir tane sarımsağın kabuğunu hiç soymadan hafif bir şekilde çıtlatalım ve ısınmış olan yağın içerisinde karıştırarak kızartalım. Kavrulan sarımsağın kabuğu turuncu renk alınca yağdan çıkaralım. Çünkü bu şekilde sarımsak kendi aromasını yağın içine bırakmış olur. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım, ardından yağın içine ilave edelim. Biberi de aynı şekilde doğrayıp ekleyelim. Devamlı karıştırarak soğanlar şeffaf bir renk alıncaya kadar kavuralım. Kıymayı ekleyelim yaklaşık olarak 5 dakika kavuralım. Kıyma piştikten sonra içerisine salçayı ekleyelim ve 1 dakika daha kavuralım. Diğer kalan sarımsağı ince olacak şekilde dilimleyelim ve harcın içine ilave edelim. Makarnanın haşlandığı suyundan alalım ve kıymalı harcın içine ekleyelim. Ardından tuzunu ve karabiberini ilave edelim ve ocağın altını kapatalım. Daha sonra incecik kıyılmış olan maydanozları ilave edelim ve karıştıralım. Bu arada makarnayı süzelim, ancak kesinlikle sudan geçirmeyin. Kıymalı harç ile makarnayı birleştirdikten sonra salçalı kıymalı makarna yemeğinizi servis tabağına alabilirsiniz. Sıcakken servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }