{ "title": "Salçalı Köfte", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-kofte.jpg", "date": "20.01.2024 12:36:03", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Salçalı köfte, salçalı köfte sevilen köfte tariflerinden biridir. Kızartılan et köftelere rağmen çok daha az yağlı olan bir köfte tarifidir. Çünkü çok daha az yağ kullanılır. Pilav ve ayran ile servis edilebilir. Oldukça pratik olan yemek tariflerindendir. İçerisine patates domates ve biber de eklenerek daha lezzetli bir hale getirilebilir. Fırında yapıldığı için yine kızartmalara göre daha kolaydır. Fırın tepsisinde bir saat gibi bir süre de pişer ve tek tek kızartmak zorunda kalmazsınız. Hem yanında patates ve diğer sebzeleri de eklerseniz daha ağır ve daha şık bir lezzet olur. Şimdi bu güzel köftenin tarifine bakalım.

Salçalı köfte yapımı için gerekli malzemeler
Salçalı köfte nasıl yapılır?

Salçalı köftenin yapımı için ilk olarak köfteleri hazırlamak gerekiyor. Salçalı köfte için kıyma bir kaba alınır. Sarımsak ve soğan kabukları soyularak rendelenir ve kıymanın üzerine eklenir. Ardından galeta unu, karabiber, kimyon, 1 çay kaşığı tuz eklenir. Tarifteki diğer kalan tuz sosunda kullanılacak. Tüm köfte malzemeleri güzelce yoğrulur. Köfteler parmak şeklinde ya da yuvarlak bir şekilde yapılır ve bir tabağa dizilerek buzdolabına konularak dinlendirilir. Bu sırada diğer sebzeler hazırlanır. Patatesler soyulur, yuvarlak yuvarlak dilimlenir. Biber ve domatesler de dilimlenir. Fırın kabının en alt kısmına patatesler dizilir. Üzerine köfteler dizilir. Son olarak domates ve biberler de dizilir ve sosu hazırlanır. Sosu için salça sıvıyağ ve tuz bir kaba alınır. Üzerine iki çay bardağı su eklenir ve iyice karıştırılır. Bu sos fırın kabına eşit bir şekilde eklenir ve yemek iki yüz derece fırına verilir. Patatesler pişinceye kadar pişirilir. Yaklaşık bir saat kadar bir süre de pişecektir. Ardından fırından alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }