{ "title": "Salçalı Menemen", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-menemen.jpg", "date": "20.01.2024 17:20:59", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "Salçalı menemen; pazar kahvaltılarının gözdesi olarak bilinen ve sofraya zenginlik veren bir yemektir. Pratik olduğu için bekar ve öğrenci evlerinde çok fazla tercih edilen salçalı menemen tadına doyulmaz bir lezzet olarak bilinir. Salçalı menemen sıcacık ekmek ve çay ile mükemmel bir lezzet olur.

Salçalı menemen içerdiği yüksek protein sayesinde besleyici bir menü olarak sofralarda yer alır. Salçalı menemen vitamin değeri olarak oldukça yüksek bir besindir. Akçalı menemen çok eski kökenleri ait olan bir yemek kültürüdür. Her damak zevkine hitap ettiği için dünya mutfağında kendini kabul ettiren salçalı menemen her evde ve sofrada yerini baş köşede alır.

Salçalı menemen çocukların vazgeçemediği bir lezzet olmuştur. Çocukların protein ihtiyacının fazlasını karşılayan salçalı menemen büyüme hormonunun gelişimine yardımcı olur. Salçalı menemen sindirimi kolay ve hafif bir besindir. Salçalı menemen tüketimi aynı anda olmalıdır. İçerisinde bulunan yumurtadan dolayı dağınıklık süresi uzun değildir.

Salçalı menemenin püf noktalarından biri salçanın içerisindeki biber ve domatestir. Mevsim domatesi ile yapılan salçalı menemenin tadına doyum olmaz. Menemen yapmadan önce salçayı domates ile harmanlayıp özleştirmek salçalı menemen lezzet katar.

Salçalı menemen tarifi için gerekli malzemeler
Salçalı menemen nasıl yapılır?

Soğanları soyup küp-küp doğradıktan sonra, zeytinyağı ve soğanları bir tavada iyice kavuruyoruz. Soğan içerisine biberleri ince ince doğrayıp içerisine ekleyip pişene kadar orta ateşte kızartıyoruz. Öncelikle biber salçası ocaktaki karışıma ekleyip salçayı iyice kavuruyoruz. Kavrulan salça içerisine biberleri ve küp-küp doğranmış domatesleri ekleyip iyi bir sos haline gelene kadar pişirip domates saçlarını ekliyoruz. Yumurtaları derin bir kesede kırıp iyice çırptıktan sonra salçalı karışımın üzerine ekleyip pişiriyoruz. 8 dakika orta ateşte pişen salçalı menemen sıcak sıcak ekmek batırılıp yenilmeye hazır olur.

Afiyet Olsun.
" } ] }