{ "title": "Salçalı Patates Püresi", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-patates-puresi.jpg", "date": "20.01.2024 22:47:05", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Salçalı patates püresi: Salçalı patates püresi özellikle çocukların sevdiği bir yemek türüdür. Salçalı patates püresi börek içlerinde de kullanılmaktadır ve oldukça lezzet vermektedir. Patates yemekleri arasında önemli bir yere sahiptir. Salçalı patates püresi besin değerleri açısından da oldukça zengindir. Çoğu çocuğun gözdesi olan patates püresi sabah kahvaltılarında çay yanında değişik bir lezzet olmaktadır. Patates birçok insan tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilmektedir. Salçalı patates püreside bu hem lezzet açısından hem sağlık açısından insan vücuduna fayda sağlamaktadır.

Salçalı patates püresi için gerekli olan malzemeler
Salçalı patates püresi nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri yıkayarak haşlayın. Patatesler haşlandığı sırada soğanı soyarak küçük küçük doğrayın. Patatesler haşlanınca tencereden çıkararak ayrı bir kab içerisine alın ve patatesleri soymaya başlayın. Soyulan patatesleri bir bıçakla küçük küçük doğrayın. Kaşık veya bir çatal yardımıyla patatesleri ezmeye çalışın. Patatesler tam olarak ezildiğinde yapışmaz teflon bir tavaya yağı koyarak soğanı kızartın. Soğan pembeleşinceye kadar kızardıktan sonra salça ve baharatları ekleyin. Salçanın sıvı bir hal alması için yarım çay bardağı su salçaya ilave edin. Salçayı sulandırdıktan sonra ezilmiş patatesleri ilave ederek karıştırın. İyice özleşmesini sağlayın. 10 dakika kadar ara ara karıştırarak patates püresini kavurun ve altını kapatın. Salçalı patates püresi hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }