{ "title": "Salçalı Pilav", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 20:40:15", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Salçalı Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de pilavdır. Birçok farklı pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav ya bulgur ya da pirinç ile yapılır. Salçalı pilav bulgur ve pirinç olmak üzere iki farklı şekilde yapılır. Salçalı pilav genellikle bulgur pilavı ile yapılır. Ana yemeklerin yanında vazgeçilmez pilav çeşididir. Salçalı pilava isteğe göre baharat da atılabilir. Salçalı pilavın malzemeleri damak tadına göre atılır. Pilav çeşitlerinin arasında en kolay yapılan pilav çeşididir.

Salçalı pilav malzemeleri
Salçalı pilav nasıl yapılır?

İlk olarak pilavlık bulgur yıkanır ve süzülmesi için bekletilir. Derin bir pencerenin içine yağ konularak pilavın salçası yakılır. İsteğe göre tuz ve karabiber atılır ve üzerine yıkanan pilavlık bulgur eklenir. 5 dakika kadar yağda çevrilerek salça ile bulgur karıştırılır. Daha sonra üzerine sıcak su eklenerek kısık ateş de pişirilmesi için bekletilir. Eğer pilavın suyu az gelirse daha sonra üzerine kaynamış sıcak su eklenir. Pişen salçalı pilav dinlenmesi için 10 dakika kadar bekletilir. Daha sonra isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.

" } ] }