{ "title": "Salçalı Pirinç Pilavı", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-pirinc-pilavi(1).JPG", "date": "21.01.2024 03:26:02", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Salçalı pirinç pilavı: sıra dışı olduğu düşünülen bir pilav şeklidir. Türk mutfağında pilav çeşitleri oldukça büyük öneme sahiptir. Pilav çeşitleri arasında yer alan salçalı pirinç pilavı ayrıcalıklı bir tattır. Genellikle tavuk eşliğinde tercih edilmektedir. Salçalı pirinç pilavı sofralarda değişik bir görsellik oluşturmaktadır. Marifetli ev hanımları salçalı pirinç pilavını ana yemeğe görünüm olarak eşlik edecek şekilde sunum yapabilirler. Salçalı bulgur pilavı tat olarak da oldukça lezzetlidir. Tadı bulgur pilavından ve beyaz pirinç pilavından alıntılar halindedir. Pilavda ayrı bir tat arayanlar için ideal bir lezzettir. Misafir alımlarında ana yemeğin yanında sunulan salçalı pirinç pilavı sofraya hem görsellik hem de değişik bir lezzet katacaktır. Denemenizi tavsiye ederiz.

Salçalı pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler
Salçalı pirinç pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçler iyice yıkanır. Pirinç suyundaki bulanıklık gidene kadar yıkamaya devam edin ve pirinç miktarına göre bir çaydanlık içerisinde ocağın ayrı bir gözünde su kaynatılır. Sonra pilav tenceresinde sıvıyağ ve tereyağını bir miktar kızartın. İçerisine salçayı koyarak karıştırın. 1-2 dakika bu şekilde salça kavrulur. Yıkanan pirinci salça ve yağ karışımına ilave ediniz. İlave ettikten sonra biraz kavurmaya devam edin ve ocağın diğer bölümünde kaynamaya braktığınız suyu pirincin üzerine dökün. Son olarak tuzunu atıp karıştırın. Artık tencerenin kapağını kapatıp pişmesini bekleyebilirsiniz. Pilav suyunu çekene kadar kapağını kapalı tutun. Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavı dinlendirmeye alın. Salçalı pirinç pilavının 10 dakika kapağı kapalı bir şekilde dinlenmesi pilava ayrı bir lezzet katacaktır. Salçalı pirinç pilavınız hazır. Dinlendirme işlemi de uygulandıktan sonra pilavı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }