{ "title": "Salçalı Şehriye Çorbası", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-sehriye-corbasi(1).jpg", "date": "24.01.2024 18:36:42", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Salçalı şehriye çorbası, birçok hastalığa iyi gelen çorba türleri kış aylarında ve yazın tüketilebilir özelliğine sahiptir. Sağlıklı olan insanlar düzenli olarak yemek öncesi bir kâse içilen çorba ile yiyeceklerini yemeğin miktarını azaltarak sonradan az yemek yiyerek kalmaktadır. Salçalı şehriye çorbası oldukça hafif olan ve mideyi rahatsız etmeyen bir çorbadır. Bu sebepten dolayı sevilir tercih edilir.

Bu nedenle sofralarda çorbaların yeri önemlidir, insan sağlığı günümüzde büyük önem taşıyor iken genel olarak birçok kişi yediği yemeğe pek önem vermez. Diyet listelerinde ise çorba çeşitleri oldukça sıklıkla hastalara verilebilir, oldukça hastayı rahatlatmaktadır.

Rahat aktiviteler de bulunmanız için yemeklerimizin hafif olması gerekir. Salçalı Şehriye çorbası tam uygun olan çorba türüdür. Pratik yapımı ile tercihler arasında olan çorbası, yapımı oldukça kolaydır. Mutfak pratikliği olan hanımlar için salçalı şehriye çorbası olarak bilinen çorba ayrıca Hastayken oldukça yararı vardır soğuk algınlığı tedavisinde kişilerin iyileşmesine yardımcı olarak bilinir.

Salçalı şehriye çorbası için gerekli malzemeler
Salçalı şehriye çorbası nasıl yapılır?

Sıvı yağ ile domatesleri tencere içine rende yapılır. Üzerine biber salçasını ekleyerek domates ile kavuralım. Kavrulan domates ve salçanın, içerisine tel şehriyesini ekleyerek az miktar yine kavuralım. Kavrulan şehriyenin üzerine suyu ilave ederek kaynamaya bırakılmalı kaynayınca tuzu ilave ederek 20 dakika pişmeye bırakılır. 20 dakikanın ardından pişen şehriye çorbasının altını kapatmadan son olarak kuru nanesini ekleyip 1 kaynama sonra altı kapatılarak ocaktan alınır. Salçalı şehriye çorbası servise sıcak olarak hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }