{ "title": "Salçalı Tavuk Çorbası", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/Salcali-Tavuk-Corbasi-62.jpg", "date": "21.01.2024 13:27:42", "author": "şükran akdağ", "article": [ { "article": "
Salçalı Tavuk Çorbası, kış günlerinde bulunmaz bir nimettir. İlaç kullanmadan doğal yollarla tavuk çorbası soğuk algınlığı, grip ve nezlede tedavi amaçlı kullanılır. Tavuk çorbası boğaz iltihabına iyi gelerek iltihabın ilerlemesini önler. Salçalı tavuk çorbasının doğal tedavi edici özeliği vardır. Kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarından biridir. Tavuk ve piliç, madensel tuzlar ve vitaminler içerir ve protein deposudur. Tavuk eti güç ve enerji verir, kolesterol yapmaz. Kolesterol hastaları özelikle göğüs eti olmak üzere tavuk etini rahatlıkla yiyebilirler. Tavuk eti kırmızı ete göre daha az yağlı olup kalp krizi riski yüzde 20 oranda daha az görülür. Salçalı tavuk çorbası bazı yörelerde düğün çorbası olarak yapılır. Salçalı tavuk çorbasını sarımsaklı, şehriyeli ve sebzeli olarak 3 farklı şekilde yapılır. Annelerimizin yaptığı bu tavuk çorbasından günde dört kâse içilmelidir. Bu çorbaların ateş düşürme özeliği olduğu için ateşlenmeyi de önler. Tavuk suyu çorbası C vitamini ve çinko deposudur.

Salçalı tavuk çorbası malzemeleri
Salçalı tavuk çorbası nasıl yapılır?

Tavukları tencereye koyup 5 bardak su, iki diş sarımsağı ve kereviz yapraklarını koyarak haşlayalım ve daha sonra haşlanmış tavukları tencereden alarak dilimleyelim. Başka bir tencereye iki kaşık tereyağı koyalım ve iki yemek kaşığı unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım, sonra bir yemek kaşığı domates salçasını koyalım. Salçayla karıştıralım, karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ilave ederek bir miktar kaynatalım. Kaynamaya bıraktıktan sonra daha önce dilimlenen tavukları ilave edelim. Tavuklarla biraz özleşen çorbamıza tuz, karabiber, zencefil ve nanemizi katarak bir iki dakika kaynattıktan sonra kapatalım. Arzuya göre bir avuç şehriyede katabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }