{ "title": "Salçalı Tavuk", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 00:09:09", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Salçalı Tavuk, tavuk en çok tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Ayrıca sağlık açısından önemli olan beyaz et protein bakımından da zengindir. Bu nedenle mutlaka haftada bir ya da iki kez tavuk tüketmeye özen gösterilmelidir. Gelişim çağında olan çocuklarımız için beyaz et önemli bir yer tutmaktadır. Salçalı tavuğu fırında, güveçte ya da tencere içerisinde pişirebilirsiniz. Salçalı tavuk yaparken but, kalça, göğüs kısacası tavuğun herhangi bir parçasını kullanabilirsiniz. Salçalı tavuğu özellikle fırında nar gibi kızarttığınızda çok daha lezzetli olmaktadır. Yapılışı oldukça basit olan salçalı tavuğu size haber vermeden yemeğe gelen misafirlerinize, ailenize ve sevdiğiniz herkese hazırlayabilirsiniz.

Salçalı Tavuk İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Salçalı Tavuğun Nasıl Yapılır?

İlk önce kemikli kalça etinin üzerindeki derileri sıyıralım. Tavuk etlerini bir güzel yıkayalım ve suyunu süzmesi için süzgecin içerisine alalım. Daha sonra derin bir kâsenin içerisine suyunu süzmüş olan tavuk parçalarını koyalı, üzerine sıvı yağı, sarımsakları, karabiberi ilave ederek hepsini harmanlayın. Fırın tepsisinin içerisine tek kat olmak şartı ile dizin. Domates salçasını başka bir kâsenin içerisine koyalım ve su ile açalım. Salçalı suyu sos kıvamını aldıktan sonra tavukların üzerinden gezdirin. Ardından tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım, 200 derecelik fırın ısısında pişirelim. Pişmesine beş dakika kala alüminyum folyoyu alalım ve üzerinin kızarmasını sağlayalım. Fırında salçalı tavuk artık servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }