{ "title": "Salçalı Tavuk", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 00:09:09", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Salçalı Tavuk, tavuk en çok tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Ayrıca sağlık açısından önemli olan beyaz et protein bakımından da zengindir. Bu nedenle mutlaka haftada bir ya da iki kez tavuk tüketmeye özen gösterilmelidir. Gelişim çağında olan çocuklarımız için beyaz et önemli bir yer tutmaktadır. Salçalı tavuğu fırında, güveçte ya da tencere içerisinde pişirebilirsiniz. Salçalı tavuk yaparken but, kalça, göğüs kısacası tavuğun herhangi bir parçasını kullanabilirsiniz. Salçalı tavuğu özellikle fırında nar gibi kızarttığınızda çok daha lezzetli olmaktadır. Yapılışı oldukça basit olan salçalı tavuğu size haber vermeden yemeğe gelen misafirlerinize, ailenize ve sevdiğiniz herkese hazırlayabilirsiniz.