{ "title": "Salçalı Tost", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-tost.jpg", "date": "20.01.2024 17:58:52", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Salçalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için sabah kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğu için tost daha çok tercih edilir. Tost sabah kahvaltılarının dışında her zaman diliminde, ara öğünlerde de aperatif olarak da tüketilebilir. Salçalı tostun içerisine konulacak malzemeler çok geniş bir yelpazededir. Tercihe göre ister beyaz peyniri, kaşar peyniri, domates, salam, sucuk vb. Her şey konularak yapılabilir. Formunu koruyanlar sebzeli salçalı tostu da tercih edebilirler. Salçalı tostun yanına en çok yakışan içecek çaydır. Tarifimizde olduğu gibi farklı şekilde pişirilen salçalı tost aniden gelen misafirler için bile çabucak hazırlanarak servis edilebilir.

Salçalı Tost İçin Malzemeleri
Salçalı Tost Nasıl Yapılır?

Salçalı tost tarifinde alışılmışın aksine tost makinesi değil tava kullanılacaktır. Faklı tatlar arayanlar için bu tarif oldukça iyi bir alternatif oluşturacaktır. Bunun öncelikli olarak tüm malzemelerin hazırlanması gerekir. Bunun için sucuklar halka şeklinde ince ince dilimlenir. Kaşar peyniri rende ile rendelenir. Küçük bir kâsede oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ile kaşar peyniri iyice karıştırılır. Ayrı bir kâsede domates salçası kekik ile karıştırılır. Domateslerin kabukları soyularak bütün haldeyken halka şeklinde doğranır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra salçalı tost yapımına geçilebilir. Bunun için teflon tava ocağın üzerine alınarak içerisine bir parça tereyağı ilave edilir. 2 adet tost ekmeğinin bir yüzeyine salçalı sostan sürülerek soslu olan taraf tavanın tabanına gelecek şekilde ekmekler kızartılmaya başlanır. Tost ekmekleri biraz renk değiştirince diğer yüzleri çevrilir. Salçalı olan yüze bu sefer kaşar peynirli karışımdan sürülür ve üzerine dilimlenmiş sucuklardan birkaç tane konur. En üste de yuvarlak dilimlenmiş domatesler ilave edilir. Tercihe göre tostun içine ketçap da sıkılabilir. Boştaki tost ekmeği malzemeli olanın üzerine kapatılarak tost ekmekleri tavada önlü arkalı pişirilir. Her bir tost ekmeği için aynı işlem uygulanır. Salçalı tostlar piştikten sonra servis tabağına alınır. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilerek sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.

" } ] }