{ "title": "Salçalı Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.salca.gen.tr/images/salcali-tuzlu-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 02:05:44", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Salçalı tuzlu kurabiye, farklı bir lezzet isteyenlere önerimizdir. Her zaman pastanelerde hazır aldığımız bu kurabiyeleri evinizde kendinizde yapabilirsiniz. Çay saatinde, kabul günlerinde tuzlu çeşitlerinize salçalı tuzlu kurabiye ile zenginlik kazandırabilirsiniz. Çocuklar içinde mükemmel sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yapımı kolay, lezzetli kurabiyeleriniz aynı zamanda geç bayatladığı içinde, her zaman elinizin altında olur. Dilerseniz kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım. Sizi fazla uğraştırmadan yapacağınız kurabiyeleri çay saatine kadar yetiştirelim. Hepinize kolay gelsin.

Salçalı tuzlu kurabiye için gerekli malzemeler
Salçalı tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Bu lezzetli kurabiyeleri yapmak için derin bir yoğurma kabına ihtiyacınız var. Buna önce margarinle sıvı yağı koyarak karıştırın. Elinizle margarini eritene kadar yoğurun. İçine domates salçasını, toz şekeri, sirke, tuz, yumurta, kırmızı pul biber, kabartma tozu ve mahlebi ilave edin. Bu malzemelerin hepsini karıştırın. Daha sonra unu azar azar ilave ederek, yoğurup kurabiye hamurunu hazırlayın. Hamurumuz kulak memesi gibi yumuşak olmalı. Bu kıvamı yakalayınca hamuru üç parçaya ayırın.

Hamurun bir parçasını merdaneyle tezgâhın üzerinde açın. Bunun kalınlığı fazla ince olmasın. Bir parmak kalınlığında olsa yeterlidir. Şimdi evinizdeki kurabiye kalıplarını kullanarak şekilli kurabiyelerinizi hazırlayın. Eğer kurabiye kalıbınız yoksa, bunu bardakla yapabilirsiniz. Hayal gücünüze göre istediğiniz şekilde kurabiye hazırlayın. Bunları içine yağlı kâğıt açtığınız fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırını 180 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Tüm kurabiyeleri bitirince, üzerlerine önce yumurta sarısını sürün, ardından biraz çörek otu serpin. Tepsiyi fırına atarak yaklaşık 18-20 dakika pişirin. Bu sürede salçalı tuzlu kurabiye yeteri kadar pişmiş olur. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin biraz ılınmasını bekleyerek, servis tabağına alabilirsiniz. Eğer çayınız da hazırsa hemen ikramınızı yapabilirsiniz. Bu ağızda dağılan lezzeti salçalı tuzlu kurabiye konuklarınız tarafından beğenilecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }