Pilavı yapacağınız derin bir tavaya önce yağınızı eritin. İçine soğanları isterseniz halka isterseniz yemeklik doğranmış şekilde tavanıza atıp pembeleşinceye kadar çevirin.
Ondan sonra içine halka şeklinde veya küp-küp doğradığımız yeşil biberleri ilave edip karıştırmaya devam edin. Kavrulurken siz domatesleri rendelemeye başlayın. Rendeledikten sonra domatesleri içine atıp 1-2 dk karıştırdıktan sonra salçayı ekleyin. Salçasını ezip güzel bir sos elde ettikten sonra suyunu koyup kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra bulguru ilave edin ve kapağını kapatın. Bu işlemi suyunu koymadan önce sosu kavururken içine bulguru ekleyip beraber kavurup ondan sonra sıcak suyu ekleyerek de pişirebilirsiniz. Tamamen tercihe göre, damak tadınıza hangisi uyuyorsa öyle yapın. Altının çok harlı olmamasına dikkat edin. Orta ayar bir ateşte pişirmeniz yeterli olacaktır. Yaklaşık 20-25 dk pişirdikten sonra ocağınızın altını kapatın ve pilavınızı yaklaşık 20-25 dk dinlendirin. Yanına bir salata ve cacık ile sıcak servis yapın.
Bulgur pilavı nasıl yapılır salçalı hakkında size bilgi aktardık.
Afiyet olsun.