Fırında Salçalı Biftek

Fırında Salçalı Biftek, biftek herkesin severek tükettiği bir et çeşididir. Genellikle her bölgede et olmadan yemek yapılmaz, hatta kendi yörelerine ait olarak farklı tatlarda et yemekleri bile mevcut olmaktadır. Aşırı et tüketimi sağlık açısından sıkıntılar yaratabileceğinden dolayı mutlaka kararında tüketilmelidir. Çünkü kırmızı et protein kaynağı olduğu için aşırı tüketimde birtakım sorunlara yol açabilmektedir.
Biftek etini istediğiniz her şekilde pişirebilirsiniz. Her pişirme tekniği biftek etine çok ayrı bir lezzet vermektedir. Herkesin damak lezzeti farklı olduğu için biftek etini farklı pişirme tekniklerinde tercih etmektedirler. Yapımı ve pişirme süresi açısından ideal olan bu yemeği akşam yemeğinde ailenize ve sevdiğiniz dostlarınız için hazırlayıp keyifli sohbetler yaparken bu lezzetli yemeğinde tadını çıkarabilirsiniz. Biftek yaparken en çok dikkat edilmesi gereken husus doğru marine malzemelerinin kullanılması ve etin mutlaka bir gün süre ile dinlendirilmesidir. Eğer bu şekilde hazırlarsanız fırında pişirdiğiniz salçalı biftek etleri çok daha lezzetli olmaktadır.

Fırında Salçalı Biftek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 6 dilim biftek
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak

Marinesi için

  • 1 su bardağına yakın zeytinyağı
  • Yarım çay bardağına yakın sirke
  • 3 diş sarımsak
Fırında Salçalı Bifteğin Nasıl Yapılır?

Öncelikle biftekleri marine etmek için geniş bir kabın içerisine sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra birkaç parçaya bölerek kabın içine atın.
Daha sonra sirke ve zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra biftekleri içerisine atın ve iyice harmanlayın. Biftekler marine edildikten sonra 1 gece buzdolabında dinlendirilmelidir. Eğer zamanınız yok ise sadece 4-5 saat dinlendirilmesi yeterli gelecektir. Marinede dinlenmiş olan biftekleri kendi yağı ile kızgın olan tavanın içine atın ve 2-3 dakika olmak üzere hem önü hem de arkasını mühürleyin. Ardından salçayı su ekleyerek sulandıralım. Kızgın tavada mühürlediğimiz biftekleri fırın tepsisinin içerisine alalım ve salçalı suyu üzerine gezdirelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiberi bifteklerin üzerine serpelim. Ardından tepsinin kapağını kapatın, eğer kapağı yok ise alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz. Önceden derecede ısıtılan fırında takriben, saat kadar pişirelim. Arada bir mutlaka bifteklerin pişip pişmediğine bakılmalıdır. Eğer ihtiyaç görülür ise kısa bir süre daha pişirilebilir. Fırında pişen salçalı bifteği servis tabağına almadan önce tavanın içerisine tereyağı ile sıvı yağdan bir miktar koyduktan sonra sarımsakları kalın şeritler halinde doğrayıp ilave edelim. Ardından kekiği ekleyip 3-5 dakika çevirdikten sonra bifteği servis tabağın alalım ve üzerine sostan dökerek servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.
19.01.2024 00:17:18
Fırında Salçalı Biftek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Salçalı Biftek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Salçalı Biftek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salçalı Bonfile

Salçalı bonfile, çok lezzetli bir yemektir. Özel davetlerinizde, özel günlerde yapabileceğiniz çok basit ama bir o kadarda muhteşem bir lezzettir. Sebze ızga...
Devamını Oku

Salçalı Patates

Salçalı patates; Patates, dış kabuk rengi sarı veya kırmızı olan iç rengi ise beyaz ya da açık sarı olan yumru büyüklüğünde bir sebzedir. Türkiye'nin her ili...
Devamını Oku

Domatesli Salçalı Bulgur Pilavı

Domatesli salçalı bulgur pilavı, genel anlamda mutfaklardaki eşsiz değeri olan bulgurun yerini alacak başka bir besin yoktur. Bulgur ile yapılan yaklaşık say...
Devamını Oku

Salçalı Cevizli Kahvaltılık

Salçalı Cevizli Kahvaltılık, Kahvaltıda keyifle yenilen özellikle de ekmeğe sürülünce diğer tüm lezzetleri geride bırakan çayın vazgeçilmezi salçalı cev...
Devamını Oku

Salçalı Pilav

Salçalı Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de pilavdır. Birçok farklı pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav ya bulgur ya da pirinç ile yapılır...
Devamını Oku

Salçalı Et Yemekleri

Salçalı et yemekleri, et, mutlaka tüketilmesi gereken faydalı besin kaynakları arasında yerini almaktadır. Besleyici olduğu için vücudun gereksinim duyduğu e...
Devamını Oku

Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır

Makarnaya salçalı sos nasıl yapılır, makarna hepimizin ve özellikle çocuklarımızın çok sevdiği bir yemektir. Pişirilmesi çok kolay ve kısa sürede yapılabilen...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Ekmek

Fırında salçalı ekmek, Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarında birçok kişi tarafından sevilerek yenmektedir. Sabah kahvaltılarında değişiklik amaçlı yapı...
Devamını Oku

Salçalı Domates Çorbası

Salçalı domates çorbası, kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbalar kış aylarında insanların hem içlerini ısıtır hem sağlık açısından fayda sağlar. Yemek önces...
Devamını Oku

Salçalı Dana Biftek

Salçalı dana biftek, çok özel ve leziz bir tattır. Salçalı dana bifteğin de en önemli olan pişirme tekniğidir. Dana bifteği normalde de çok lezzetlidir fakat...
Devamını Oku

Salçalı Yemekler

Salçalı yemekler, Türk mutfağında oldukça sık tüketilen yemek tariflerindendir. Çoğu yemeklerimizde salça kullanır ve severek tüketiriz. Salça yemeklere fark...
Devamını Oku

Salçalı Makarna

Salçalı makarna, Makarna deyince hepimizin aklına öğrenci evleri geliyor. Ancak sadece öğrenci evlerinde değil makarna herkesin evinde pişen ve genç ya da ya...
Devamını Oku

Salçalı Sosis

Salçalı sosis, Kahvaltı günün en güzel öğünüdür. Klasik kahvaltı dışında daha bol çeşitli kahvaltılar da benim favorilerim arasındadır. Kahvaltı için peynir ...
Devamını Oku

Salçalı Tost

Salçalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için sabah kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğu için tost d...
Devamını Oku

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Salçalı makarna kaç kalori; makarna herkesin sevdiği ve diğer yapan kişilerin bile dayanamadığı, ara kaçamaklarda tükettiği bir besin ve yemektir. Bir de üze...
Devamını Oku

Salçalı Ekmek

Salçalı Ekmek, lezzet olarak çok farklı bir tatta olan salçalı ekmeği kendiniz hamur yaparak hazırlayabileceğiniz gibi, aynı zamanda evdeki kalan ekmeklerini...
Devamını Oku

Düdüklüde Salçalı Biftek

Düdüklüde salçalı biftek: Düdüklüde salçalı biftek, harikulade bir tat dayanılmaz bir lezzettir. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz. Biftek tadı kırmızı et tat...
Devamını Oku

Salçalı Şehriye Çorbası

Salçalı şehriye çorbası, birçok hastalığa iyi gelen çorba türleri kış aylarında ve yazın tüketilebilir özelliğine sahiptir. Sağlıklı olan insanlar düzenli ol...
Devamını Oku

Domatesli Salçalı Makarna

Domatesli salçalı makarna, lezzetli makarna tariflerinden birisidir. Makarna için domates ve salça ile hazırlayacağınız sosla güzel bir öğün geçirebilirsiniz...
Devamını Oku

Salçalı Kurabiye

Salçalı kurabiye: diğer kurabiye çeşitlerine göre çok daha sıra dışıdır. Fakat lezzet olarak oldukça leziz bir tada sahiptir. Alışılmamış görünümü kişilerde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salçalı Ekmek
Düdüklüde Salçalı Biftek
Salçalı Şehriye Çorbası
Domatesli Salçalı Makarna
Salçalı Kurabiye
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024