Salçalı Antrikot

Salçalı Antrikot, antrikot dana etinin en lezzetli ve en yumuşak yerlerinden çıkarılarak elde edilir. Antrikotun içinde yağ olması etin yumuşak olmasında oldukça etkilidir. Antrikot, bir parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde dilimlenmiş ve kesinlikle dövülmemiş olmalıdır. Kasaplardan ya da marketlerden satın alırken bu detaylara mutlaka dikkat edilmelidir.
Antrikotu kimi tavada, kimi ızgarada kimi de fırında pişirerek tüketir. Ancak mükemmel bir antrikot pişirmek için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Bunlardan en önemlisi etin önce mühürlenmesidir. Antrikot fırında bile pişecek olsa bile önce tavada mühürlenmelive daha sonra fırınlanmalıdır. Eti mühürlemek için kullanılacak tavanın döküm veya kalın teflon tava olması çok önemlidir. Antrikot eti pişirilirken tavanın çok kızgın olması gerekir. Antrikot tavaya dizilirken aralarında mutlaka boşluklar bırakılmalıdır. Aksi takdirde etler suyunu bırakacağı için mühürleme işlemi istenilen şekilde yapılamaz. Salçalı antrikot akşam yemeği için tercih edilecek leziz yemeklerden bir tanesidir. Davet sofralarında rahatlıkla sunulabilir. Yanında patates püresi ya da pirinç pilavı ile servis yapılabilir.

Salçalı Antrikot İçin Gerekli Malzemeleri

  • Her biri 160-180 gram civarında 4 parça dana antrikot
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Salçalı Antrikot Nasıl Yapılır?


Salçalı antrikot pişirmeye başlamadan önce etlerin en az 1 saat kadar marine edilmesi gerekir.
Bunun için dana etleri bir kâseye alınır. Kâse içerisine sarımsaklar rendelenir. 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber ve defne yaprağı da ilave edilerek etler iyice harmanlanır. Daha sonra etlerin marine olması için kâsenin üzeri streçlenerek oda sıcaklığında bekletilmesi gerekir. Etlerin soslama işlemimi tamamlandıktan sonra mühürleme işlemi için kullanılacak olan tava ocağa alınır. Boş tava üzerinden duman çıkarana kadar ısıtılır. Daha sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye dökülerek yağın da aynı şekilde kızması sağlanır. Tüm bu aşamalardan sonra etler mühürlenmek için tavaya alınır. İyice kızdırılan tava içerisine alınan etler yaklaşık bir dakika kadar üzerinde incecik bir kabuklanma olacak şekilde tavada tutulmalıdır. Ardından diğer yüzü çevrilen etin alt kısmı da bir dakika kadar tavada tutulmalıdır. Etler tavaya bırakıldıktan sonra etin her iki tarafının da hızlı bir şekilde çevrilmesi etin suyunun içinde kalmasını sağlar. Bu da etin yumuşak olarak pişmesini sağlar. Etlerin pişme esnasında çevrilmesi kesinlikle çatal batırılarak yapılmamalıdır. Bu durum etlerin içerisindeki suyun dışarı çıkarak tavaya akmasına ve etlerin sertleşmesine neden olur. Eti çevirme işleminde mutlaka bir tutacak yardımıyla yapılmalıdır. Daha sonra mühürlenen etler fırın tepsisine alınır. O esnada salçalı sos hazırlığı yapılır. Bunun için küçük bir tavada biber salçası tereyağda 1-2 dakika kadar kavrulur. Üzerine kaynamış su ilave edilerek kıvamlı bir sos elde edilir. Hazırlanan sos fırın tepsisine alınmış antrikotların üzerine boca edilir. Salçalı antrikot önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Antrikotu az pişmiş sevenler 5-6 dakika, orta pişmiş sevenler 7-8 dakika, çok pişmiş sevenler ise 10-12 dakika kadar fırında pişirmelidir. Fırından çıkarılan salçalı antrikot servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 11:08:03
Salçalı Antrikot ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Salçalı Antrikot Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Salçalı Antrikot"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salçalı Bonfile

Salçalı bonfile, çok lezzetli bir yemektir. Özel davetlerinizde, özel günlerde yapabileceğiniz çok basit ama bir o kadarda muhteşem bir lezzettir. Sebze ızga...
Devamını Oku

Salçalı Patates

Salçalı patates; Patates, dış kabuk rengi sarı veya kırmızı olan iç rengi ise beyaz ya da açık sarı olan yumru büyüklüğünde bir sebzedir. Türkiye'nin her ili...
Devamını Oku

Domatesli Salçalı Bulgur Pilavı

Domatesli salçalı bulgur pilavı, genel anlamda mutfaklardaki eşsiz değeri olan bulgurun yerini alacak başka bir besin yoktur. Bulgur ile yapılan yaklaşık say...
Devamını Oku

Salçalı Cevizli Kahvaltılık

Salçalı Cevizli Kahvaltılık, Kahvaltıda keyifle yenilen özellikle de ekmeğe sürülünce diğer tüm lezzetleri geride bırakan çayın vazgeçilmezi salçalı cev...
Devamını Oku

Salçalı Pilav

Salçalı Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de pilavdır. Birçok farklı pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav ya bulgur ya da pirinç ile yapılır...
Devamını Oku

Salçalı Et Yemekleri

Salçalı et yemekleri, et, mutlaka tüketilmesi gereken faydalı besin kaynakları arasında yerini almaktadır. Besleyici olduğu için vücudun gereksinim duyduğu e...
Devamını Oku

Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır

Makarnaya salçalı sos nasıl yapılır, makarna hepimizin ve özellikle çocuklarımızın çok sevdiği bir yemektir. Pişirilmesi çok kolay ve kısa sürede yapılabilen...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Ekmek

Fırında salçalı ekmek, Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarında birçok kişi tarafından sevilerek yenmektedir. Sabah kahvaltılarında değişiklik amaçlı yapı...
Devamını Oku

Salçalı Domates Çorbası

Salçalı domates çorbası, kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbalar kış aylarında insanların hem içlerini ısıtır hem sağlık açısından fayda sağlar. Yemek önces...
Devamını Oku

Salçalı Dana Biftek

Salçalı dana biftek, çok özel ve leziz bir tattır. Salçalı dana bifteğin de en önemli olan pişirme tekniğidir. Dana bifteği normalde de çok lezzetlidir fakat...
Devamını Oku

Salçalı Yemekler

Salçalı yemekler, Türk mutfağında oldukça sık tüketilen yemek tariflerindendir. Çoğu yemeklerimizde salça kullanır ve severek tüketiriz. Salça yemeklere fark...
Devamını Oku

Salçalı Makarna

Salçalı makarna, Makarna deyince hepimizin aklına öğrenci evleri geliyor. Ancak sadece öğrenci evlerinde değil makarna herkesin evinde pişen ve genç ya da ya...
Devamını Oku

Salçalı Sosis

Salçalı sosis, Kahvaltı günün en güzel öğünüdür. Klasik kahvaltı dışında daha bol çeşitli kahvaltılar da benim favorilerim arasındadır. Kahvaltı için peynir ...
Devamını Oku

Salçalı Tost

Salçalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için sabah kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğu için tost d...
Devamını Oku

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Salçalı makarna kaç kalori; makarna herkesin sevdiği ve diğer yapan kişilerin bile dayanamadığı, ara kaçamaklarda tükettiği bir besin ve yemektir. Bir de üze...
Devamını Oku

Salçalı Ekmek

Salçalı Ekmek, lezzet olarak çok farklı bir tatta olan salçalı ekmeği kendiniz hamur yaparak hazırlayabileceğiniz gibi, aynı zamanda evdeki kalan ekmeklerini...
Devamını Oku

Düdüklüde Salçalı Biftek

Düdüklüde salçalı biftek: Düdüklüde salçalı biftek, harikulade bir tat dayanılmaz bir lezzettir. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz. Biftek tadı kırmızı et tat...
Devamını Oku

Salçalı Şehriye Çorbası

Salçalı şehriye çorbası, birçok hastalığa iyi gelen çorba türleri kış aylarında ve yazın tüketilebilir özelliğine sahiptir. Sağlıklı olan insanlar düzenli ol...
Devamını Oku

Domatesli Salçalı Makarna

Domatesli salçalı makarna, lezzetli makarna tariflerinden birisidir. Makarna için domates ve salça ile hazırlayacağınız sosla güzel bir öğün geçirebilirsiniz...
Devamını Oku

Salçalı Kurabiye

Salçalı kurabiye: diğer kurabiye çeşitlerine göre çok daha sıra dışıdır. Fakat lezzet olarak oldukça leziz bir tada sahiptir. Alışılmamış görünümü kişilerde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salçalı Ekmek
Düdüklüde Salçalı Biftek
Salçalı Şehriye Çorbası
Domatesli Salçalı Makarna
Salçalı Kurabiye
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024