Salçalı Et

Salçalı Et, konusunda en güzel tarif bifteğe yakışmaktadır. Ancak etin güzel olması için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. Bu noktada "mühürleme" ismi verilen metotla pamuk gibi yumuşacık lezzetli pişmiş ete kavuşmanız mümkün. Ünlü aşçıların özellikle tercih ettiği bu yöntem ise şu şekildedir. Eti pişireceğiniz tavayı yüksek ateşte iyice kızdırarak etin önünü arkasının iyice kızarmasını sağlıyorsunuz.
Bu yönteme mühürleme denilmektedir. Alacağınız eti kasapta kesinlikle dövdürmemeniz gerekmektedir. Güzel bir et yemeği için antrikot et mükemmel bir seçim olacaktır. Eti yemek haline çevirmeden önce kasaptan aldığınız etin önünü arkasını güzelce yağlayalım. İyice ısınan tavada önlü arkalı çevirerek eti güzelce pişirelim. Bu pişme esnasında kesinlikle ete çatal bıçak batırmayalım. Bu işlem etin su kaybetmesine neden olarak kurumasını sağlayacaktır. Şimdi salçalı et konusunda güzel bir tariften bahsedelim.

Salçalı Et Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Biberiye
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı

Salçalı Et'in Nasıl Yapılır?


Öncelikle etin marine sosunu hazırlayalım. Bunun için etlerin sığacağı bir kapta yağ, kekik, sarımsak ve soğan suyu ile karışımı elde edelim. Dana biftekleri marine sosa bulayalım ve buzdolabında 1 saat bekletelim. İyice dinlenmiş olan bifteği süre dolunca etleri buzdolabından çıkaralım.
Yayvan geniş bir tavayı ocağın altını iyice yakalım. Tencere iyice ısınınca içine bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edelim ve iyice kızdıralım. Etleri güzelce püf noktalarına dikkat ederek dilimleri tavaya koyalım ve ikişer dakika arkalı önlü güzelce kızartalım ve burada mühürleme işlemini yapalım. Etler iyice kızarınca ateşi kısarak tencerenin kapağını kapatalım. Bu esnada etler sularını salacak ve suları azalmaya başlayacak.

İyice suları azalan etin içine bir bardağın içine salçaları ve baharatları ilave edelim ve bardağın üstünü dolduracak kadar kaynar suda ekleyerek salçanın yoğunluğu azalıncaya kadar kaşıkla karıştıralım. Kaynar suyu etlerin üzerine ekleyelim ve üzerine biraz da zeytinyağı gezdirerek tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim. Etin pişip pişmediğini bu esnada ufak bir çatal yardımıyla kontrol edelim ve piştiğine emin olduğumuzda altını kapatalım. Yanında patates püresi ve pirinç pilavı ile ikram edilmesi servis önerimizdir.

Afiyet Olsun.
18.01.2024 23:05:09
Salçalı Et ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Salçalı Et Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Salçalı Et"
Akşama misafirlerim geleceğinden dolayı salçalı et hazırlamaya karar verdim. Etleri güzelce marine ettikten sonra salçayla bir güzel kavurdum. Ancak salçalı etim aşırı derecede tuzlu ve ekşimsi bir tat aldı. Acaba salçalı etteki ekşime ve tuzlu olmaya ne etken olmuştur? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.
Suzan . 04.10.2018 02:12:15

Salçalı Bonfile

Salçalı bonfile, çok lezzetli bir yemektir. Özel davetlerinizde, özel günlerde yapabileceğiniz çok basit ama bir o kadarda muhteşem bir lezzettir. Sebze ızga...
Devamını Oku

Salçalı Patates

Salçalı patates; Patates, dış kabuk rengi sarı veya kırmızı olan iç rengi ise beyaz ya da açık sarı olan yumru büyüklüğünde bir sebzedir. Türkiye'nin her ili...
Devamını Oku

Domatesli Salçalı Bulgur Pilavı

Domatesli salçalı bulgur pilavı, genel anlamda mutfaklardaki eşsiz değeri olan bulgurun yerini alacak başka bir besin yoktur. Bulgur ile yapılan yaklaşık say...
Devamını Oku

Salçalı Cevizli Kahvaltılık

Salçalı Cevizli Kahvaltılık, Kahvaltıda keyifle yenilen özellikle de ekmeğe sürülünce diğer tüm lezzetleri geride bırakan çayın vazgeçilmezi salçalı cev...
Devamını Oku

Salçalı Pilav

Salçalı Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de pilavdır. Birçok farklı pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav ya bulgur ya da pirinç ile yapılır...
Devamını Oku

Salçalı Et Yemekleri

Salçalı et yemekleri, et, mutlaka tüketilmesi gereken faydalı besin kaynakları arasında yerini almaktadır. Besleyici olduğu için vücudun gereksinim duyduğu e...
Devamını Oku

Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır

Makarnaya salçalı sos nasıl yapılır, makarna hepimizin ve özellikle çocuklarımızın çok sevdiği bir yemektir. Pişirilmesi çok kolay ve kısa sürede yapılabilen...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Ekmek

Fırında salçalı ekmek, Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarında birçok kişi tarafından sevilerek yenmektedir. Sabah kahvaltılarında değişiklik amaçlı yapı...
Devamını Oku

Salçalı Domates Çorbası

Salçalı domates çorbası, kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbalar kış aylarında insanların hem içlerini ısıtır hem sağlık açısından fayda sağlar. Yemek önces...
Devamını Oku

Salçalı Dana Biftek

Salçalı dana biftek, çok özel ve leziz bir tattır. Salçalı dana bifteğin de en önemli olan pişirme tekniğidir. Dana bifteği normalde de çok lezzetlidir fakat...
Devamını Oku

Salçalı Yemekler

Salçalı yemekler, Türk mutfağında oldukça sık tüketilen yemek tariflerindendir. Çoğu yemeklerimizde salça kullanır ve severek tüketiriz. Salça yemeklere fark...
Devamını Oku

Salçalı Makarna

Salçalı makarna, Makarna deyince hepimizin aklına öğrenci evleri geliyor. Ancak sadece öğrenci evlerinde değil makarna herkesin evinde pişen ve genç ya da ya...
Devamını Oku

Salçalı Sosis

Salçalı sosis, Kahvaltı günün en güzel öğünüdür. Klasik kahvaltı dışında daha bol çeşitli kahvaltılar da benim favorilerim arasındadır. Kahvaltı için peynir ...
Devamını Oku

Salçalı Tost

Salçalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için sabah kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğu için tost d...
Devamını Oku

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Salçalı makarna kaç kalori; makarna herkesin sevdiği ve diğer yapan kişilerin bile dayanamadığı, ara kaçamaklarda tükettiği bir besin ve yemektir. Bir de üze...
Devamını Oku

Salçalı Ekmek

Salçalı Ekmek, lezzet olarak çok farklı bir tatta olan salçalı ekmeği kendiniz hamur yaparak hazırlayabileceğiniz gibi, aynı zamanda evdeki kalan ekmeklerini...
Devamını Oku

Düdüklüde Salçalı Biftek

Düdüklüde salçalı biftek: Düdüklüde salçalı biftek, harikulade bir tat dayanılmaz bir lezzettir. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz. Biftek tadı kırmızı et tat...
Devamını Oku

Salçalı Şehriye Çorbası

Salçalı şehriye çorbası, birçok hastalığa iyi gelen çorba türleri kış aylarında ve yazın tüketilebilir özelliğine sahiptir. Sağlıklı olan insanlar düzenli ol...
Devamını Oku

Domatesli Salçalı Makarna

Domatesli salçalı makarna, lezzetli makarna tariflerinden birisidir. Makarna için domates ve salça ile hazırlayacağınız sosla güzel bir öğün geçirebilirsiniz...
Devamını Oku

Salçalı Kurabiye

Salçalı kurabiye: diğer kurabiye çeşitlerine göre çok daha sıra dışıdır. Fakat lezzet olarak oldukça leziz bir tada sahiptir. Alışılmamış görünümü kişilerde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salçalı Ekmek
Düdüklüde Salçalı Biftek
Salçalı Şehriye Çorbası
Domatesli Salçalı Makarna
Salçalı Kurabiye
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024