İlk olarak köfteleri hazırlamak için bir kabın içerisine soğanı rendeliyoruz ardından bütün malzemeleri karıştırıp, çiğ köfte yapar gibi iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde ıslatarak yuvarlıyoruz. Diğer yandan bir tepsiye un serpiştirip hazırlamış olduğumuz köfteleri onun içine atıyoruz ve köfteleri iyice una buluyoruz. Köftelerimizi yapıp hazır olunca bir tencereye yağımızı alıyoruz. Soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp biraz kavuruyoruz ve salçayı da ekleyip onu da bir iki çeviriyoruz.
Ardından malzememize göre sıcak su ekliyoruz. Daha sonra yemeklik doğradığımız havuç ve patatesleri de ilave ediyoruz. Hep beraber kaynatıyoruz. Havuçlar yumuşayınca köftelerimizi yavaşça yemeğimizin içine atıyoruz. Köftelerimiz pişerken bir yandan da terbiyesini hazırlamak için bütün malzemeyi bir kâse de çırpıp yemeğimize ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Bir iki taşım daha kaynatıp, karıştırıp, yemeğin tuzunu da atıp ocağın altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun.