Öncelikle sucuğun dışındaki zarı soymakla başlayabiliriz. Zarını soyduğumuz sucukları birer parmak kalınlığında dilimler yapıyoruz. Dilimleri de ortadan tekrar ikiye bölüp yarım ay şeklini veriyoruz. Dilimleme şekli kişinin isteğine göre ince veya kalın olarak değişebilir. Teflon tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ocağa alıyoruz. Sucukları sağlı sollu güzelce kızartıyoruz. Kızaran sucukların üzerine kabuğunu soyup rendelediğiniz 1 orta boy domatesi ekliyoruz. Bir çay bardağı suyu bir kâsenin içerisine koyup içerisine 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip içerisinde salça tortusu kalmadan iyice karıştırıyoruz. Bu sosu tavada pişen domates ve sucukların üzerine ekleyip ocağın altını kısıyoruz. Sucuğun içerisindeki tuz oranına bağlı olarak tuz atıp atmamanız tamamıyla sizin damak zevkinize kalmış.
Pişen salçalı sucuk yenmeye servis edilebilir. Yaygın bir servis tabağına aldığınız
salçalı sucuk hazır.
Afiyet olsun.