Salçalı Bonfile

Salçalı bonfile, çok lezzetli bir yemektir. Özel davetlerinizde, özel günlerde yapabileceğiniz çok basit ama bir o kadarda muhteşem bir lezzettir. Sebze ızgara, patates püresi ya da patlıcan beğendi ile kombine edip, sunumlarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Salçalı bonfile et yemeği sevmeyen çocuklarınızda çok sevecektir. Şimdi tarifimize başlayalım.

Salçalı Bonfile Malzemeleri

  • 1 kg bonfile
  • 70 gr sıvı yağ
  • 20 gr tereyağı
  • 2 büyük boy soğan
  • 2 büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 bardak su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Taze kekik
  • Tuz

Salçalı Bonfile Nasıl Yapılır?


Kasaptan aldığınız bonfileyi ister bütün halde alabilirsiniz ya da orada 12 eşit parçaya kestirebilirsiniz. Et ayıklama işleminde ustayım derseniz, bonfileyi bütün alarak sinirlerini ayıklamak zorunda kalacaksınız. Daha sonra eşit parçalara kendiniz ayırabilirsiniz. Tercih size kalmış. Ayırdığımız parçaları biraz dövmemiz gerekecek. Bunun için öncelikle bir buzdolabı poşeti alıyoruz. İçerisine parçalardan bir tanesini yerleştiriyoruz. İki tarafı da kapalı olacağı için etrafa parça sıçramaz ve de darbeden dolayı bonfilenin yüzeyi zarar görmez. Bu şekilde döverek her parçayı bıçak sırtı inceliğine ve el büyüklüğüne getiriyoruz. Bu işlem bittikten sonra kızartma yapacağımız tavaya sıvı yağı döküyoruz ve biraz kızdırıyoruz. Etlerimizi çok hızlı pişireceğiz. Tavanın büyüklüğüne göre ikişer üçer şekilde etlerin iki tarafını da kızartıyoruz.
Çok hızlı pişireceğiz dememin sebebi fazla kurutmamak.

Salçalı bonfile yemeğimizin ana malzemesi piştikten sonra sonra, soğanları ince ince doğruyoruz ve aynı tavada sotelemeye başlıyoruz. Soğanlar sotelenirken domatesleri kabuksuz bir şekilde doğruyoruz. Soğanların kavrulduğunda domatesleri de ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. 3-4 dk karıştırdıktan sonra salçayı ilave ediyoruz. 5-6 dk böyle karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edip sulandırıyoruz. Salçalı bonfile sosumuz hazır. Kızarttığımız etleri tepsiye alıyoruz ve üzerlerine tuz, kekik, defne yaprağı ve ilave ediyoruz. Daha sonra üzerine sosumuzu ilave edip üzerini kapatıyoruz. 180 derecede yarım saat kadar pişirdikten sonra servisini yapabilirsiniz. Fırınlama yapmamızdaki amaç zaten yarı pişmiş olan etlerin sosu çekmesini sağlamak. Büyük bir tavanız var ve daha az porsiyonda salçalı bonfile yapacaksanız, tavada da kaynatarak pişirebilirsiniz. Yani yaptığınız sosun içerisin bonfileleri atabilirsiniz. Bonfile zaten çabuk pişen bir ettir. Yanına patates püresi, pilav, brokoli ya da patlıcan beğendi vererek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 02:48:19
Salçalı Bonfile ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Salçalı Bonfile Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Salçalı Bonfile"
Yeni evlendim ve eşim et ve etli yemeklerle pek arası yok. Bugün mutfağa ben girip güzel bir bonfile pişirmek istiyorum. Eşim garip bir şekilde etin içerisinde yağ, yada siyahlıktan rahatsız oluyor. Bunun için bondile üzerine salça döküp sunum yapacağım. Salçalı bonfile’nin salçasını en son etin üzerine mi dökmem gerekiyor?
Çağlar . 04.10.2018 08:02:50

Salçalı Tuzlu Kurabiye

Salçalı tuzlu kurabiye, farklı bir lezzet isteyenlere önerimizdir. Her zaman pastanelerde hazır aldığımız bu kurabiyeleri evinizde kendinizde yapabilirsiniz....
Devamını Oku

Salçalı Patates

Salçalı patates; Patates, dış kabuk rengi sarı veya kırmızı olan iç rengi ise beyaz ya da açık sarı olan yumru büyüklüğünde bir sebzedir. Türkiye'nin her ili...
Devamını Oku

Domatesli Salçalı Bulgur Pilavı

Domatesli salçalı bulgur pilavı, genel anlamda mutfaklardaki eşsiz değeri olan bulgurun yerini alacak başka bir besin yoktur. Bulgur ile yapılan yaklaşık say...
Devamını Oku

Salçalı Cevizli Kahvaltılık

Salçalı Cevizli Kahvaltılık, Kahvaltıda keyifle yenilen özellikle de ekmeğe sürülünce diğer tüm lezzetleri geride bırakan çayın vazgeçilmezi salçalı cev...
Devamını Oku

Salçalı Pilav

Salçalı Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de pilavdır. Birçok farklı pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav ya bulgur ya da pirinç ile yapılır...
Devamını Oku

Salçalı Et Yemekleri

Salçalı et yemekleri, et, mutlaka tüketilmesi gereken faydalı besin kaynakları arasında yerini almaktadır. Besleyici olduğu için vücudun gereksinim duyduğu e...
Devamını Oku

Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır

Makarnaya salçalı sos nasıl yapılır, makarna hepimizin ve özellikle çocuklarımızın çok sevdiği bir yemektir. Pişirilmesi çok kolay ve kısa sürede yapılabilen...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Ekmek

Fırında salçalı ekmek, Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarında birçok kişi tarafından sevilerek yenmektedir. Sabah kahvaltılarında değişiklik amaçlı yapı...
Devamını Oku

Salçalı Domates Çorbası

Salçalı domates çorbası, kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbalar kış aylarında insanların hem içlerini ısıtır hem sağlık açısından fayda sağlar. Yemek önces...
Devamını Oku

Salçalı Dana Biftek

Salçalı dana biftek, çok özel ve leziz bir tattır. Salçalı dana bifteğin de en önemli olan pişirme tekniğidir. Dana bifteği normalde de çok lezzetlidir fakat...
Devamını Oku

Salçalı Yemekler

Salçalı yemekler, Türk mutfağında oldukça sık tüketilen yemek tariflerindendir. Çoğu yemeklerimizde salça kullanır ve severek tüketiriz. Salça yemeklere fark...
Devamını Oku

Salçalı Makarna

Salçalı makarna, Makarna deyince hepimizin aklına öğrenci evleri geliyor. Ancak sadece öğrenci evlerinde değil makarna herkesin evinde pişen ve genç ya da ya...
Devamını Oku

Salçalı Sosis

Salçalı sosis, Kahvaltı günün en güzel öğünüdür. Klasik kahvaltı dışında daha bol çeşitli kahvaltılar da benim favorilerim arasındadır. Kahvaltı için peynir ...
Devamını Oku

Salçalı Tost

Salçalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için sabah kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğu için tost d...
Devamını Oku

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Salçalı makarna kaç kalori; makarna herkesin sevdiği ve diğer yapan kişilerin bile dayanamadığı, ara kaçamaklarda tükettiği bir besin ve yemektir. Bir de üze...
Devamını Oku

Salçalı Ekmek

Salçalı Ekmek, lezzet olarak çok farklı bir tatta olan salçalı ekmeği kendiniz hamur yaparak hazırlayabileceğiniz gibi, aynı zamanda evdeki kalan ekmeklerini...
Devamını Oku

Düdüklüde Salçalı Biftek

Düdüklüde salçalı biftek: Düdüklüde salçalı biftek, harikulade bir tat dayanılmaz bir lezzettir. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz. Biftek tadı kırmızı et tat...
Devamını Oku

Salçalı Şehriye Çorbası

Salçalı şehriye çorbası, birçok hastalığa iyi gelen çorba türleri kış aylarında ve yazın tüketilebilir özelliğine sahiptir. Sağlıklı olan insanlar düzenli ol...
Devamını Oku

Domatesli Salçalı Makarna

Domatesli salçalı makarna, lezzetli makarna tariflerinden birisidir. Makarna için domates ve salça ile hazırlayacağınız sosla güzel bir öğün geçirebilirsiniz...
Devamını Oku

Salçalı Kurabiye

Salçalı kurabiye: diğer kurabiye çeşitlerine göre çok daha sıra dışıdır. Fakat lezzet olarak oldukça leziz bir tada sahiptir. Alışılmamış görünümü kişilerde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salçalı Ekmek
Düdüklüde Salçalı Biftek
Salçalı Şehriye Çorbası
Domatesli Salçalı Makarna
Salçalı Kurabiye
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024