İlk önce salçalı ekmeğin hamurunu hazırlamak için yoğurma kabının içerisine sütü, sıvı yağı, toz şekeri, tuzu, instant mayayı ilave edip elimizle şöyle bir karıştıralım. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra hazırladığımız hamurun ağzını kapatalım ve yarım saat kadar dinlendirelim.
Mayası gelen hamuru fırın tepsisinin içerisine yayalım. Ekmeğin üzerine sürülen salçayı hazırlamak için, tavanın içerisine sıvı yağı ilave edelim ve ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım, yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra sıvı yağın içine ilave edelim. Kuru soğanlar kavrulurken içine sarımsakları ince doğrayıp ilave edelim. Malzemeler fazla kavrulmadan içine domates ve biber salçasını ilave edelim. Salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım ve karabiberi, peyniri, tuzunu ve kekiği ekledikten sonra karıştıralım. Salçalı malzemenin soğuması için bir kenara alalım. Salçalı sos soğuduktan sonra hazırladığımız ekmek hamurunun üzerine sürülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında pişirelim. Pişmesine yakın mutlaka kontrol edilmelidir. Çünkü üzerine sürülen salça çabucak yanabilir. Kontrollü bir pişirmeden sonra salçalı ekmeği fırından alalım ve dilimledikten sonra servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.