Salçalı Et Yemekleri
Salçalı et yemekleri, et, mutlaka tüketilmesi gereken faydalı besin kaynakları arasında yerini almaktadır. Besleyici olduğu için vücudun gereksinim duyduğu enerjiyi yüksek oranda temin etmektedir. Etin içeriğinde A, C, D, E, B6, B12 vitaminleri, kalsiyum, demir, fosfat ve potasyum bulunmaktadır. Etin faydaları; kemik ve kas sağlığı, sindirim sistemi, beyin sağlığı, kansızlığa ve hafızayı kuvvetlendirici özellikleri bulunmaktadır.
Salçanın içeriğinde ise A, B1, B2, C, K vitaminleri, organik asitler, demir, potasyum, karbonhidrat ve niacin gibi bileşiklerden bulunmaktadır. Salçanın en önemli katkısı, içerdiği likopenden kaynaklanmaktadır. Likopenin dokulara renk veren maddedir. Bu madde domateste fazlasıyla bulunmaktadır. Likopeni insan vücudu üretemez. Birçok hastalığa fayda sağlamaktadır. Bunlar; rahim, prostat, kolon, göğüs kanserlerini önlemede çok fayda sağlamaktadır. Salça, et yemeklerine lezzet katmaktadır. Birçok faydaları bulunan bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir.
Yoğurt soslu salçalı et sote malzemeleri- 300 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 tane rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Yoğurt soslu salçalı et sote nasıl yapılır?
Tencereye alınan 300 gramlık kuşbaşı eti suyu salana kadar kavurun. 1 bardak sıcak su dökerek tencerenin ağzını kapatın.
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen ete 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun. Sonra tuzunu ekleyip, karıştırın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine rendelenmiş domatesi ilave edin. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin, karabiber serperek 2-3 dakika pişirin. Pişen eti servis tabağına alarak üzerine çırpılmış yoğurdu koyun. Son olarak hazırlanan sosu üzerine dökün. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Salçalı sulu dana kuşbaşı et yemeği malzemeleri- Yarım kilo dana kuşbaşı et
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Salçalı sulu dana kuşbaşı et yemeği nasıl yapılır?
Soğanı küp-küp doğrayın. Soğanları zeytinyağında hafif kızartıyoruz. Dana kuşbaşını soğanın üzerine ilave ediyoruz. Orta ateşte tencerenin kapağını kapatarak etlerin suyunu salmasını bekliyoruz. Etler suyunu saldığında 1 bardak salçalı kaynar su ekliyoruz. Etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak karabiber, kimyon ve tuzunu ekliyoruz. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Salçalı biftek malzemeleri- 4 dilim biftek
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak sıcak su
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Salçalı biftek nasıl yapılır?
Biftekleri az yağda kızartın. Bifteğin arkalı önlü kızarmasına dikkat edin. 1 bardak sıcak suyun içinde salçayı eritin. İçerisine kekik, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin. İnce rendeyle soğanı rendeleyip sadece soğanın suyunu bifteğin üzerine dökün. Kısık ateşte salçalı sosu dökerek pişirin. Salçalı sosu çektiğinde ocağın altını kapatabilirsiniz. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 16:56:42
Salçalı Et Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|