Öncelikle 1 çay bardağı alarak içine 2 yemek kaşığı sirke koyun ve üzerine bardak dolana kadar sıvı yağ ekleyin.
Sonra hamur yapmak için orta boy bir kap alın. Kabın içerisine çay bardağındaki sirke ve sıvı yağ karışımını ilave edin. Sonra margarini de koyun ve yoğurmaya başlayın. Sonrasında domates salçasını ekleyin. Nane, kırmızı biber, tuz ve şekeri karışıma ekleyin. Bütün malzemeleri ekledikten sonra iyice yoğurun. En son olarak hamur kulak memesi yumuşaklığı kıvamı alana kadar un ekleyin. Sonra tekrar iyice yoğurun. Salçalı kurabiye hamuru hazırdır. Hamurdan küçük parçalar kopararak kurabiye şekli verin. Fırın tepsisi dibini çok az bir miktar yağlayın. Bu işlem kurabiyelerin tepsiye yapışmasını engelleyecektir. Küçük şekiller verilmiş olan kurabiye hamurunu fırın tepsisine tek tek dizin. Tüm tepsiye kurabiyeler dizildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin. Kurabiyeler üzerindeki çörek otuna ilave olarak susamda serpiştirebilirsiniz. Salçalı kurabiyenin tüm işlemleri bitmiştir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kurabiyeleri sürün ve 25-30 dakika pişirin. Salçalı kurabiyeyi artık servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.