Salçalı Makarna
Salçalı makarna, Makarna deyince hepimizin aklına öğrenci evleri geliyor. Ancak sadece öğrenci evlerinde değil makarna herkesin evinde pişen ve genç ya da yaşlı fark etmeden çoğu kimsenin sevdiği bir yemek türüdür. Makarnayı ister sade haşlayıp veya farklı soslar ile pişirip ağır olan yemeklerden bile daha lezzetli olabilir. Bugün de sizlere hepimizin severek yediği bir makarna çeşidinin tarifini vereceğim.
Salçalı makarna en çok sevilen makarna türüdür. Şimdiden kolay gelsin.
Salçalı makarna için gerekli olan malzemeler- 1 paket arzu ettiğiniz makarna
- 2.5-3 litre kadar kaynamış su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?
Klasik tarzda yapılan salçalı makarna için ilk olarak suyu kaynatın. Kaynattığınız suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuzu ilave edin ve tamamen kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra 1 paket makarnayı suyun içerisine boşaltın ve birkaç defa karıştırıp pişmesini bekleyin. Makarna ortalama olarak 10-12 dakikada tam anlamı ile pişmiş olacaktır. Makarna piştikten sonra bir süzgeç yardımı ile pişen makarnayı süzün. Makarna süzüldüğü esnada bir tava veya tencere içerisine zeytinyağını ve tereyağını koyup iyice kızartın. Yağ kızardıktan sonra salçasını ekleyin ve salçayı iyice ezin. En son olarak makarnayı da ekleyin ve salça ile makarna tamamen birbirine karışana kadar karıştırın.
Karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 09:00:36
Salçalı Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|