Biberli Soslu Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram makarna (spagetti veya fettuccine)
- 2 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)
- Taze fesleğen yaprakları (servis için)
Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Yapılışı:
1. Makarnayı Hazırlama:
- Derin bir tencerede su kaynatın, içine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin
- Makarnayı paket üzerindeki sürede, al dente olacak şekilde haşlayın
- Süzmeden önce 1 kepçe makarna suyunu ayırın
- Makarnayı süzün ve bir kenarda bekletin
2. Sosu Hazırlama:
- Biberleri yıkayıp, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince doğrayın
- Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın
- Önce soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Doğranmış biberleri ilave edin, orta ateşte 5-6 dakika yumuşayana kadar pişirin
- Domates salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun
- Kırmızı pul biber ve karabiberi ekleyin
- Sıcak suyu ve ayırdığınız makarna suyunu ekleyin
- Tuzunu ayarlayıp, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin
3. Birleştirme ve Servis:
- Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin
- Makarna ve sosu iyice karıştırın
- 2-3 dakika daha birlikte pişirin
- Servis tabağına alın
- Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve taze fesleğen yaprakları serpin
- Sıcak olarak servis yapın
Püf Noktaları:
- Biberleri çok ince doğramak sosun kıvamını güzelleştirir
- Makarna suyunu saklamayı unutmayın, sosun kıvamı için önemli
- İsteğe bağlı olarak biberleri fırında közleyip kabuklarını soyabilirsiniz
- Vejetaryen seçenek için parmesan yerine besin mayası kullanabilirsiniz
Not: Bu tarif 4 kişiliktir. Acı sevenler için pul biber miktarını artırabilir veya bir miktar acı biber ekleyebilirsiniz. |