Salçalı Antrikot

Salçalı Antrikot

Salçalı Antrikot, antrikot dana etinin en lezzetli ve en yumuşak yerlerinden çıkarılarak elde edilir. Antrikotun içinde yağ olması etin yumuşak olmasında oldukça etkilidir. Antrikot, bir parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde dilimlenmiş ve kesinlikle dövülmemiş olmalıdır. kasaplardan yada marketlerden satın alırken bu detaylara mutlaka dikkat edilmelidir. Antrikotu kimi tavada, kimi ızgarada kimi de fırında pişirerek tüketir. Ancak mükemmel bir antrikot pişirmek için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Bunlardan en önemlisi etin önce mühürlenmesidir. Antrikot fırında bile pişecek olsa bile önce tavada mühürlenmelive daha sonra fırınlanmalıdır. Eti mühürlemek için kullanılacak tavanın döküm veya kalın teflon tava olması çok önemlidir. Antrikot eti pişirilirken tavanın çok kızgın olması gerekir. Antrikot tavaya dizilirken aralarında mutlaka boşluklar bırakılmalıdır. Aksi takdirde etler suyunu bırakacağı için mühürleme işlemi istenilen şekilde yapılamaz. Salçalı antrikot akşam yemeği için tercih edilecek leziz yemeklerden bir tanesidir. Davet sofralarında rahatlıkla sunulabilir. Yanında patates püresi yada pirinç pilavı ile birlikte servis yapılabilir.

Salçalı Antrikot İçin Gerekli Malzemeler

  • Her biri 160-180 gram civarında 4 parça dana antrikot
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Salçalı Antrikot Hazırlanışı

Salçalı antrikot pişirmeye başlamadan önce etlerin en az 1 saat kadar marine edilmesi gerekir. Bunun için dana etleri bir kaseye alınır. Kase içerisine sarımsaklar rendelenir. 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber ve defne yaprağı da ilave edilerek etler iyice harmanlanır. Daha sonra etlerin marine olması için kasenin üzeri streçlenerek oda sıcaklığında bekletilmesi gerekir. Etlerin soslama işlemimi tamamlandıktan sonra mühürleme işlemi için kullanılacak olan tava ocağa alınır. Boş tava üzerinden duman çıkarana kadar ısıtılır. Daha sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye dökülerek yağın da aynı şekilde kızması sağlanır. Tüm bu aşamalardan sonra etler mühürlenmek için tavaya alınır. İyice kızdırılan tava içerisine alınan etler yaklaşık bir dakika kadar üzerinde incecik bir kabuklanma olacak şekilde tavada tutulmalıdır. Ardından diğer yüzü çevrilen etin alt kısmı da bir dakika kadar tavada tutulmalıdır. Etler tavaya bırakıldıktan sonra etin her iki tarafının da hızlı bir şekilde çevrilmesi etin suyunun içinde kalmasını sağlar. Bu da etin yumuşak olarak pişmesini sağlar. Etlerin pişme esnasında çevrilmesi kesinlikle çatal batırılarak yapılmamalıdır. Bu durum etlerin içerisindeki suyun dışarı çıkarak tavaya akmasına ve etlerin sertleşmesine neden olur. Eti çevirme işleminde mutlaka bir tutacak yardımıyla yapılmalıdır. Daha sonra mühürlenen etler fırın tepsisine alınır. O esnada salçalı sos hazırlığı yapılır. Bunun için küçük bir tavada biber salçası tereyağda 1-2 dakika kadar kavrulur. Üzerine kaynamış su ilave edilerek kıvamlı bir sos elde edilir. Hazırlanan sos fırın tepsisine alınmış antrikotların üzerine boca edilir. Salçalı antrikot önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Antrikotu az pişmiş sevenler 5-6 dakika, orta pişmiş sevenler 7-8 dakika, çok pişmiş sevenler ise 10-12 dakika kadar fırında pişirmelidir. Fırından çıkarılan salçalı antrikot servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.

Son Güncelleme : 09.04.2021 08:49:17
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. idil alacan - 09.04.2021 08:49:17
Salçalı Antrikot ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Salçalı Antrikot Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Salçalı Antrikot"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Salçalı Domates Çorbası
Salçalı Domates Çorbası
Salçalı domates çorbası, kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbalar kış aylarında insanların hem içlerini ısıtır hem sağlık açısından fayda sağlar. Yemek öncesi içilen bir kase salçalı domates çorbası kimseye zarar vermez. Sağlığını düşünen insanlar mu...
Salçalı Dana Biftek
Salçalı Dana Biftek
Salçalı dana biftek, çok özel ve leziz bir tattır. Salçalı dana bifteğin de en önemli olan pişirme tekniğidir. Dana bifteği normalde de çok lezzetlidir fakat pişirme sırasında marifetli ellere teslim edilmesi dana bifteği için çok önemlidir. Salçalı ...
Salçalı Yemekler
Salçalı Yemekler
Salçalı yemekler, Türk mutfağında oldukça sık tüketilen yemek tariflerindendir. Çoğu yemeklerimizde salça kullanır ve severek tüketiriz. Salça yemeklere farklı ve güzel bir aroma katarak çok daha lezzetli olmasını sağlar. Pilavlarda, makarnalarda, fı...
Salçalı Makarna
Salçalı Makarna
Salçalı makarna, Makarna deyince hepimizin aklına öğrenci evleri geliyor. Ancak sadece öğrenci evlerinde değil makarna herkesin evinde pişen ve genç yada yaşlı fark etmeden çoğu kimsenin sevdiği bir yemek türüdür. Makarnayı ister sade haşlayıp veya f...
Salçalı Sosis
Salçalı Sosis
Salçalı sosis, Kahvaltı günün en güzel öğünüdür. Klasik kahvaltı dışında daha bol çeşitli kahvaltılar da benim favorilerim arasındadır. Kahvaltı için peynir yada zeytinin dışında illa başka yiyecekler de tüketilir. Özellikle de pazar kahvaltılarında ...
Salçalı Tost
Salçalı Tost
Salçalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için sabah kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğu için tost daha çok tercih edilir. Tost sabah kahvaltılarının dışında her zaman diliminde, ara öğünlerde ...
Salçalı Makarna Kaç Kalori
Salçalı Makarna Kaç Kalori
Salçalı makarna kaç kalori; makarna herkesin sevdiği ve diğer yapan kişilerin bile dayanamadığı, ara kaçamaklarda tükettiği bir besin ve yemektir. Birde üzerine salçalı bir sos eklenirse kimse bu eşsiz lezzete dayanamaz. Makarna tek başına çok kalori...
Salçalı Ekmek
Salçalı Ekmek
Salçalı Ekmek, lezzet olarak çok farklı bir tatta olan salçalı ekmeği kendiniz hamur yaparak hazırlayabileceğiniz gibi, aynı zamanda evdeki kalan ekmeklerinizin üzerine sürerek de bu muhteşem lezzeti hemen hazırlayabilirsiniz. Salçalı ekmeğin içerisi...
Düdüklüde Salçalı Biftek
Düdüklüde Salçalı Biftek
Düdüklüde salçalı biftek: Düdüklüde salçalı biftek, harikulade bir tat dayanılmaz bir lezzettir. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz. Biftek tadı kırmızı et tatlarının çok daha üzerindedir ve çok daha kıymetlidir. Düdüklüde salçalı biftek lezzeti yanı s...
Salçalı Şehriye Çorbası
Salçalı Şehriye Çorbası
Salçalı şehriye çorbası, birçok hastalığa iyi gelen çorba türleri kış aylarında ve yazın tüketilebilir özelliğine sahiptir. Sağlıklı olan insanlar düzenli olarak yemek öncesi bir kase içilen çorba ile yiyeceklerini yemeğin miktarını azaltarak sonrada...
Domatesli Salçalı Makarna
Domatesli Salçalı Makarna
Domatesli salçalı makarna, lezzetli makarna tariflerinden birisidir. Makarna için domates ve salça ile hazırlayacağınız sosla güzel bir öğün geçirebilirsiniz. Bildiğiniz gibi makarna soslarıyla ayrı bir tarif haline gelir. Sosların lezzeti her bir ma...
Salçalı Kurabiye
Salçalı Kurabiye
Salçalı kurabiye: diğer kurabiye çeşitlerine göre çok daha sıra dışıdır. Fakat lezzet olarak oldukça leziz bir tada sahiptir. Alışılmamış görünümü kişilerde merak uyandırmaktadır. Salçalı kurabiye çoğu insanın çay keyfinde aranan tatlar arasındadır....

 

Salçalı Bulgur Pilavı
Salça
Fırında Salçalı Biftek
Salçalı Kıymalı Makarna
Salçalı Pirinç Pilavı
Salçalı Makarna Sosu
Salçalı Et
Köfteli Çorba Salçalı
Salçalı Çorba
Salçalı Tuzlu Kurabiye
Salçalı Bonfile
Salçalı Patates
Domatesli Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Cevizli Kahvaltılık
Salçalı Pilav
Salçalı Et Yemekleri
Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır
Fırında Salçalı Ekmek
Salçalı Domates Çorbası
Salçalı Dana Biftek
Salçalı Yemekler
Salçalı Makarna
Salçalı Sosis
Salçalı Tost
Salçalı Makarna Kaç Kalori
Salçalı Ekmek
Düdüklüde Salçalı Biftek
Salçalı Şehriye Çorbası
Domatesli Salçalı Makarna
Salçalı Kurabiye
Popüler İçerik
Domatesli Salçalı Bulgur Pilavı
Domatesli Salçalı Bulgur Pilavı
Domatesli salçalı bulgur pilavı, genel anlamda mutfaklarda ki eşsiz değeri olan bulgurun yerini alacak başka bir besin yoktur. Bulgur ile yapılan yakl...
Salçalı Cevizli Kahvaltılık
Salçalı Cevizli Kahvaltılık
Salçalı Cevizli Kahvaltılık, Kahvaltıda keyifle yenilen özellikle de ekmeğe sürülünce diğer tüm lezzetleri geride bırakan çayın vazgeçilmezi salçalı ...
Salçalı Pilav
Salçalı Pilav
Salçalı Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de pilavdır. Bir çok farklı pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav ya bulgur yada pirinç ile ...
Salçalı Et Yemekleri
Salçalı Et Yemekleri
Salçalı et yemekleri, et, mutlaka tüketilmesi gereken faydalı besin kaynakları arasında yerini almaktadır. Besleyici olduğu için vücudun gereksinim du...
Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır
Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır
Makarnaya salçalı sos nasıl yapılır, makarna hepimizin ve özellikle çocuklarımızın çok sevdiği bir yemektir. Pişirilmesi çok kolay ve kısa sürede yapı...
Fırında Salçalı Ekmek
Fırında Salçalı Ekmek
Fırında salçalı ekmek, Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarında bir çok kişi tarafından sevilerek yenmektedir. Sabah kahvaltılarında değişiklik ama...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Salçalı Ekmek
Düdüklüde Salçalı Biftek
Salçalı Şehriye Çorbası
Domatesli Salçalı Makarna
Salçalı Kurabiye
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021