Domatesli soslu pirinç pilavı nasıl yapılır?

Renkli ve aromatik bir pilav çeşidi olan domatesli soslu pirinç pilavı, hem pratik hem de lezzetli bir ana yemek alternatifi sunuyor. Taze domates ve baharatlarla hazırlanan bu nefis tarif, özellikle yoğun günlerde kurtarıcı bir seçenek olarak mutfaklarda yerini alıyor.

19 Kasım 2025

Domatesli Soslu Pirinç Pilavı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp suda bekletin
  • Soğanı küp küp doğrayın
  • Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Rendelenmiş domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Süzülmüş pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Sıcak su, tuz ve baharatları ekleyin
  • Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
  • Ocaktan alıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın

Püf Noktaları:


  • Pirinci en az 30 dakika suda bekletmek daha lezzetli olmasını sağlar
  • Domatesleri kabuklarını soyduktan sonra rendelerseniz daha pürüzsüz bir sos elde edersiniz
  • Pilav piştikten sonra üzerine bir kağıt havlu koyup kapağını kapatırsanız pilavın taneleri daha diri kalır

Servis Önerisi:

  • Yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz
  • Üzerine taze fesleğen veya maydanoz serpebilirsiniz
  • Yanında yeşil salata ile mükemmel bir uyum sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;