Fırında peynirli ekmek nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Fırında peynirli ekmek. Bayat ekmekleri değerlendirmenin en nefis yollarından biri olan bu tarif, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.

19 Kasım 2025

Fırında Peynirli Ekmek Tarifi


Malzemeler:

  • 1 adet taze veya bayatlamış ekmek (francala, baget veya köy ekmeği uygun)
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Ekmekleri 2-3 cm kalınlığında dilimleyin
  • Bir kasede yumurtaları çırpın, sütü ekleyin
  • Rendelenmiş kaşar, ufalanmış beyaz peynir, eritilmiş tereyağı ve baharatları ekleyin
  • İnce kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş sarımsağı karışıma ekleyin
  • Kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın
  • Ekmek dilimlerini hazırladığınız karışıma batırarak her yerini kaplayın
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerine biraz daha kaşar peyniri serpiştirin
  • 180°C fırında 15-20 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak servis yapın

Püf Noktaları:


  • Bayat ekmek kullanırsanız daha lezzetli olur
  • Peynir karışımını ekmeklerin içine iyice nüfuz etmesi için bir süre bekletebilirsiniz
  • İsteğe göre sucuk, salam veya mantar ekleyebilirsiniz
  • Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika bekletirseniz daha kolay dilimlenir

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak çay veya ayran eşliğinde servis edebilirsiniz
  • Üzerine domates veya salatalık dilimleri ekleyebilirsiniz
  • Kahvaltıda veya çay saatinde mükemmel bir seçenektir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;